BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 15, 2009

Movie in Review : what the box!!!!???


aku tggu satu cite ni slame bberape blan..
cite nye simple..(it is supposed to be as simple as dat!!!!)
juz bout sbuah kotak..ape sgt yg ade pd sbuah kotak en..
but..mcmmane klu aku bgtawu korg yg kat dlm kotak tu ade button..
haa..tkot x!!??tkot x!!??haha..klu korg tkan..2 mnde akn blaku..1st,sorg yg korg xknal for sure akn mati..(sume org mati en)..2nd,korg gak for sure mnang sjuta..rase saspen gak nk tkan ke tanak bile bace dialog cameron diaz ngan james marsden..("it cud be a thief"..."but it also cud be an innocent baby)n rase trsentuh lak bila dialog diorg yg ni..

JM : wut is knowing sumone?do u noe me?
CD : better than u noe urself..
JM : wut bout walter(anak diorg)..do u noe him?
CD : better than i noe u..

nmpak bez en?so y dun korg go to the panggung and be the stupidest person eva sbb tgk cite tu..huhu..pngarahnye adelah org yg mngarah cite donny darko..aku pnah tgk sket cite tu n cite tu pown mmg agak confusing but org kate bez..so aku mgharapkan mnde yg same kat cite ni..tp,malangnye,brsaksikan kwn2 aku,akak aku n abg ipar aku,ktorg mnonton satu cite yg sgt mrapu..cite psycho yg sbenarnye xprlu di-psychokan sdemikian rupa..ttibe masuk magic,ttibe masuk alien,superhero pown ade gak...tah la,cite ape yg aku tgk aku tatawu..skejap die mati,kejap die idop..mngape sdemikian..n ttibe xsmena2 llaki tu dgn muke saspen brkate,"kite kat alam barzakh en??" wut the box!!!ape tu!!!maybe director tu igt reaksi pnonton bile dgr james marsden ckap cggitu adelah,"APE!!!RRUPENYE MREKA DI ALAM BARZAKH!!TIDAK!!!" but sbenarnye,ape yg ktorg pk adelah,"alam barzakh palotak die!!!"cite the box ni spatutnye juz a short story..but ni la yg jd bile trlalu bnyk idea dlm otak sseorg tu..

but..aku xkan give up kat director ni..aku tawu die juz nk wat yg trbaik..stakat ni,aku da give up kat sorg director je yakni prof.madya a razak mohaideen...aku akn still pegi wyg n mnonton idea2 yg disajikan..sbb aku sgt ske tgk filem!!!

- aza yg tlis..

"one tiny button,can make a difference"

2 comments:

yanamia said...

habis ahh
aza si movie maniac da mara
haha

Mari Menjadi Kami.... said...

haha..aku psl muvie ni aku pown psycho gak..