BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 25, 2010

24 things the movie Scarface has taught me


this movie teaches me to live.....apart from all those effing of course...

1)Always tell the truth,even when you lie
2)Never get high on your own supply
3)Woman better be outside working rather than sitting at home waiting to get effed!
4)First,you got to have the money..then,you'll have the power..After that,you can get the girls
5)Miami is a paradise.It's like a big pussy waiting to get effed!
6)Never kill children and women.....NEVER!!!those who kill children and women are effing worms!!
7)When someone threatens you,tell him "why don't you try sticking your head up your ass..see if it fits!"
8)Taking a girl to the toilet to make out is NOT how a man should treat a lady...ESPECIALLY when that lady is Tony Montana's sister.
9)If you eff with Tony Montana,you are effing with the best
10)If you think you are hot like Manny Ribera...and then you woo on a girl wearing bikini...and she gives u a slap....she gotta be an effing lesbian
11)Don't "baby,baby" Elvira Hancock...she's NOT your baby!
12)Druglords like Frank Lopez DON'T effing dance!having a heart attack is much2 better
13)The only thing in this world that gives orders... are effing balls.
14)when you have nothing better to say..just say "f**k you!"
15)Don't underestimate the other guy's greed!
16)Elvira Hancock is not going to kiss you even if you wear the hat..
17)Do your job well...or your boss is gonna stick your heads up your asses faster than a rabbit gets fucked.
18)The only one you can trust in this world....is effing yourself!
19)For girls,NEVER look depressed like you haven't been fucked in a year!
20)Chazzer is a Yiddish word for 'pig'
21)First...let them show the stuff....then you'll show the money
22)When a man keeps a secret that you want to know...chop his friend down with a chainsaw...
23)Your Dear Little Friend is your machine gun....let your enemies say hello to your little friend.                                                                                                                         24)WHEN YOU HAVE THE MONEY......AND YOU'VE EARNED POWER THUS EARNING RESPECT.....THE WORLD IS YOURS,CHICO!!! 

Monday, November 15, 2010

Hector (inspired by Troy)


tontonlah Troy

Hector
Aren't you 'the' Hector
Aren't you the prince who holds Troy on his spear
Aren't you the one who defends Troy with his little shield?
Then we haven't been introduced yet
You might know me from somewhere
You might even have dreamt of killing me someday
You might even though that you have killed me that day
Put your gear on..Sharpen your spear
Nice to kill you
My name is Achilles

Hector
Is the entire Troy watching?
So let's put on a good show
Show me some shiny skills from the disciple of Apollo
Aren't you on the home ground?
Didn't you defeat me before?
Oh I forgot
That was my cousin
That nobody should mess with

Hector
Your father is a king
Your brother is a prince
Your wife is a princess
And your sister in-law is the most beautiful girl of Sparta
You have everything
Except for my blood
On top of your spear

Hector
I promise you
You'll get your cremation
You'll take the boat to River Styx
You'll row through the damnation with millions of rebellious souls trying to take on the new freshman
But believe me,just tell Hades how you got there
Tell him I sent you there
Tell him Achilles sent you there
Then nobody will splash fire on your face
Do me a favour while you are down there in the world of obliviousness
Find my cousin and tell him
"You look like Achilles...and you fight like one"

Bonasera..Bonasera (inspired by The Godfather)


ssape yg tgk The Godfather akan paham...


Bonasera...Bonasera

Is you daughter dead yet?

Then don't tell me to find her killer

Her nose is fractured

Put it back at its place then

Don't bother knocking on my door

I have a son in-law to welcome


Bonasera...Bonasera

What do u regard me as?

Am I your friend?You didn't even come here with an extra cigar

Am I your protector?You didn't even pay me the protection fee

Everybody comes to me with their heads in the same position with my chest

They take my right hand like it's made of jewels

They kiss it like the day they were pronounced husband and wife

Bonasera...Bonasera

What makes you think you are so different?


Bonasera...Bonasera

There will be one day

When I will come to you

Maybe it's the day which I shall bury my son

When the day comes

I will give you 'the' glance

You will put your hand on shoulder like a friend does

Without a word coming out from my mouth,you shall tell me

"I'm on it!"

Tuesday, November 9, 2010

GREAT MUSIC VIDEOS

video clip....sberape penting video clip ntuk seorang pemuzik mnaikkan name karya2 nye dlm bidang ni??bknkah muzik trcipta ntuk telinga?smenjak bila muzik dicipta ntuk mata???sbenarnye sume2 mnde ni mnarik..vid clip yg mnarik umpama minyak tanah....akn mmarakkan lgi muziknye jika vid clip nye juge bez..di cni disenaraikan muzik2 vid yg dirasakan trbaekk..

Brand New - Sic Transit Gloria...Glory Fades
frontman kumpulan brand new,Jesse Lacey dilihat brlari2 umpama dikejar suatu entiti yg xditunjukkan rupanya shingga habes muzik video..lacey brlari2 shingga smpai ke satu bar..dgn prasaan yg still takot2,lacey nmpak xsnang dduk..skejap2 die mnggaru2 dagunya..tibe2,bartender tu dilihat mnggaru2 dagunya juge..lacey nmpak pelik tp xhiraukan sgt..die garu2 lak kpala...bartender itu gak buat mnde yg same..tiba2,lacey dpt tawu yg ape sahaja yg dia buat,akan dibuat jugak oleh org laen..lacey mula test power die dgn cube jatuhkan gelas2 kaca yg ade kat bar tu..die mule rase sronok dgn kuasanya shingga die da mula ade niat jahat..die pergi kat sorg ppuan dan buat gaya bukak baju agar ppuan tu bkak bju die..tibe2,prgerakan lacey trhenti dan die mule lost control trhadap anggota bdn die sndiri..rupe2nye,ade sorg lgi yg mmpunyai kuasa mcm lacey...org yg mngejar lacey..sbelum video tamat,org itu dilihat mmbuat signal tangan yg mmbawa maksud "mati"..

Yellowcard - Ocean Avenue
frontman yellowcard,ryan key dilihat terlentang..bkn2,bkn terlentang tp trtiarap(???) dgn kaca2 yg bersepahan di sbelah die..seolah2 tidak mmpunyai masa,dia ttibe bangkit dan berlari2...disbbkan nk cpat,die trlanggar rahib2,trsungkur apabila trlanggar troli tp die msih brlari...kite kmudian mndapat tahu bhw key sbenarnye tgh mngejar sebuah kereta hijau..ttapi xbrjaya sbb keta tu da lps..ttibe ade 2 org rempuh die...apabila msuk verse selepas chorus,skali lgi key dilihat trlentang dlm situasi yg sbijik mcm td..sperti td,key dilihat brlari2 lg..situasi nye same shaja cume cara key mnjalani situasi itu yg laen..masih brjumpe rahib2 yg same,tp kali ini die brjaye mngelaknye..brjumpe troli yg same tp die lompat mlepasinye...die da smpai ke jln di mane die kejar keta td..tp jika td die trlewat,kali ni die awl sgt smpai keta tu tlanggar die..bile after chorus,bru la kite twu yg key kejar kreta tu sbb pmandu keta tu yakni awek die tlah mngambik satu briefcase yg dikehendaki oleh 2 org yg rempuh key awl2 lg..die jugak dilihat trtiarap sbb die terjun dr tingkap tmpat die tggal ntuk lpas dr org2 tu..lepas die da rmpuh tgkap tu,situasi jd sama sperti sbelum2nye..tp kali ini,die lalu tgh2 antara rahib td ntuk jimat masa..then die high 5 org yg bwk troli tu...the result,die smpai on time dgn keta ppuan tu..ppuan tu kasi die msuk..konsep ni amat mnarik sbb vid ni seolah2 ksitawu yg dlm ape2 situasi,kite sntiasa ade pilihan..kite nk pegi laju2..nk pegi lambat2...

Incubus - Anna Molly
cinematografi vid ni gak mmbuatkan sluruh vid ni mnarik..kamera die pkai yg mcm biru2 sket tu yg mcm twilight sket2 tu...sluruh band incubus tgh maen lgu anna molly kat mcm sbuah umah kosong..tp main plot vid clip ni bkn psl diorg..psl seorang ppuan yg trlentang(ni btol trlentang) dgn sebuah padang golf yg trpancut2 (air paip kat pdg golf tu la trpancut!!!)..dgn mate biru yg trbuka luas dan mulut yg agak terlopong sikettt je,nmpak mcm ppuan ni msih hidup ttapi trnyata jantung xbrdetak...oleh itu,ppuan ni da di-classified as mati..die dmasukkan dlm beg mayat,dibawa msuk dlm ambulance dan dihantar ke hospital..ntuk dipendekkan cite,die dihantar ke morgue..smasa part slepas chorus apabila hny instrument yg maen n tade vokal,kite boley nmpak yg jari ppuan tu sdikit brgerak..mnunjukkan yg sbenarnye bliau blom K.O lg..kmudian smpai la mase ntuk post mortem..bnyk alat2 tajam yg ade ntuk mngkokakkan otak si ppuan tu..muzik smakin rancak..jari ppuan tu makin brgerak..kite boley nmpak setitis air mata ppuan tu nk jtuh..kmudian doktor forensik tu amik pggerudi nk gerudi dahi die..bile sikettt lg nk kne dahi die...................ppuan tu rampas alat tu..

Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent
vid clip lgu ni mngisahkan mngenai suatu prgaduhan dkat sbuah tmpt mcm gudang kosong la agknye.....ttapi yg watkan mnde ni unik..gangfight ini adelah di antara GANGSTER.....dgn CLOWNS...maka brgaduhlah mreka..bling2 krusi,tumbuk cni tumbuk cna..ddua geng nmpak hebat..apabila ktua geng2 badut tu mnumbuk muke ktua gangster pade part after-chorus,ade satu subtitle "how could it turn out this way?" maka kita pun mngetahui bhw sang badut dgn sang ktua gangster mrupakan teman spermainan mase dlu brmain buaian..prgaduhan masih lgi diteruskan..ktua gangster nk lggar badut tp badut dpn halang..ktua gangster reverse keta tu ntuk lggar lg..tp si badut sedar ssuatu..minyak...minyak kreta ktua gangster bocor...lalu sang badut bukak lighter die..dan cmpak api tu kat minyak tu..

Asian Kung-Fu Generation - After Dark
klu dlm vid2 kat atas aku juz describe ape yg trjadi,tp aku xkan wat dmikian kat vid ni..bg aku vid ni adelah vid pling brmkna aku pnah tgk..bnyk mksd2 trsirat dlm vid ni..dlm vid ni,band afkg tgh maen lgu after dark kat dlm satu sangkar besar..dan sperti kbnykn vid clip,ape yg band tu wat slalunye bknlah main plot..main plot die adelah seorg llaki yg apabila die bgn tdo,die mula sdar yg die ade sayap..die mule rase bingung2...ntuk elak malu,die balutkan sayap tu spaye org xnmpak tp sayap tu still brkibar2..die mule rase cam paranoia..nmpak bbudak yg pkai baju ade sayap die mule takot..asl ade org nk lalu blakang die je die akn cpat2 pusing spaye org tu nmpak belah dpn die je..bile die gi pntai,die nmpak llaki2 sume topless die rase malu..hari smakin hari,sayap die smakin bsar..smpailah part after chorus,die nmpak seorang buruh tgh di ambang maut apabila die nk trjatuh drpd sebuah bangunan yg tggi..rmai org nmpak..masa tu,die tahu hny die sorg yg boley slamatkan mamat tu..dan pd masa tu,die xkesah lg psl rasa malu die..die mula anggap mnde tu satu anugerah dan die terbang tinggi ntuk slamatkan mamat tu...dlm masa yg sama,sangkar afkg musnah dan ahli2 afkg laen pun spreadkan wings diorg..vid ni brmkna sbb vid ni ajar kita ntuk trima sapa diri kita,trima kelemahan,dan tukarkan itu jd satu klebihan.

Blink 182 - All The Small Things
vid ni plak tarikannye adelah elemen parodi yg diletakkan di dlmnye..blink 182 parody bnyk bandboy2 sperti backstreet boys nye muzik vid..muzik vid ni mmg klaka gile2 la..oleh tu korg tgk je la sbb vid ni xmmpunyai plot ape pun..hnylah 3 org llaki kool yg mngayam2kan llaki2 yg mncari makan dgn cara mnari2...

Eminem feat Dido - Stan
ade muzik video yg die bhagikan sparuh2...ade part yg brcerita psl plot,ade part yg tnjuk pnyanyi tu mnyanyi2..ade gak yg hny ade part pnyanyi mnyanyi saje n tade plot..tp lgu stan boley kate 100% psl plot...lirik lgu ni sndiri sbenarnye umpama script kpd muzik video ni..brcerita mngenai seorang pminat eminem brname stan yg trlalu mncube ntuk jd sseorang yg baik dgn eminem..potong rmbut mcm eminem dan sbgainye..surat2 yg dhantar kpd eminem mrupekan lirik kpd lgu ni..bile eminem xblas2 surat die,die mulai berang..dgn awek die yg mndesak2 ntuk suruh die brhenti jd mcmtu..die da mule bengang..satu hari bile eminem still xbls2,die amik kputusan ntuk tnjuk kat eminem ape padahnye xblas surat2 die..die kurung awek die dlm but keta dan die pndu laju2 di dlm ujan smbil rekod satu amarah die tu dlm satu tape recorder.....keretanye trbabas msuk dlm sungai..stan mati..hny selepas kmatian stan bru la eminem dpt sume surat2 ie...di akhir lgu,eminem yg tgh dduk di tepi tingkap dpt tahu yg stan dah mati..ttibe ade petir mnyambar yg kasi lighting kat cermin tu.....trnampak wjah stan brada di ctu..

Travis - Re-Offender
lgu travis ni kuar taon 03..mknenye vid clip ni da jd antara muzik vid kgemaran aku smenjak aku drjah 3...sperti yg kite tawu..lgu re-offender brkisarkan mngenai sseorang yg asyik2 sakitkan hati org laen wlaupun da mnx maaf still buat lgi n buat lg..muzik vid re-offender brceritakan mngenai road tour travis ke pub2 brdekatan ntuk buat show...namun bgitu,mreka mgkin nmpak gah bile di atas pntas,umpama sahabat2 karib yg sntiasa ingin bkerjasama ntuk bg yg trbaek ntuk diorg nye fans..ttapi pminat2 xtawu ape jd kat diorg smase dlm prjalanan..stiap ahli sntiasa brgadoh dgn ahli yg laen..drpd 2 ahli brgaduh,masuk sorg lg dan msuk sorg lg...stiap show diorg akn brgadoh,brtelagah,caci maki,tumbuk cni tumbuk cna...shingga lah stiap show yg diorg maen,mate sume lebam2 dan bgkak..tp di atas pntas mreka masih brmain sbg satu band.

Mystery Jets - Half In Love With Elizabeth
aku suke music video ni!!tp tah knape,sampai skrg aku still xdpt mksud "half in love with elizabeth"..scare kasarnye,vid black n white ni brkisarkan mngenai bf kpd seorang gf yg muke ala2 jason statham...di luar kate syg,tp dlm ati laki tu,trsimpan wajah seorang wanita laen.....yg mnjadikan vid ni bez,adelah wanita itu adelah Ratu British!llaki ni mmpunyai obsesi trhadap ratu british..die lukis karikatur die dgn ratu,die simpan setem yg ade gmba ratu,die mnatap wjah ratu kat duit not kertas die..gf die pun mula xsdap ati..satu ari,laki ni brmain basketball sorg2..bolanye yg trjatuh trkena suatu gaun putih..die trsnyum smpai tlinga...ratu da dtg!!!die maen2 basket dgn ratu...kmudian awek die dtg n mnangisi prkara tu..si statham ni pun nk sdapkan ati awek die,die kate "u are the only one i love"..smasa wanita itu dlm dkapan si statham ni,ratu boley dilihat dr jauh sdg mlambai2 statham...bgitu juga si statham..

Gwen Stefani - Cool
siyes ckap vid ni mnyayat ati gile...tp tade org akn mati di akhir vid ni...mnceritakan mngenai sepasang pasangan yg dtg ke rumah agam gwen stefani...brsalamlah psangan itu dgn gwen stefani smbil ketawa2 kecil..tp dlm ati gwen stefani,die sbenarnye mnangis tgk pasangan tu...krn bf tu mrupakn ex-bf die..sgala2 yg psangan tu buat dlm umah gwen...sbenarnye gwen pnah buat jugak dgn ex-bf die tu...masa tu,gwen reminisce balik sgale2 kjadian indah diorg..(perghh smbil aku tules ni pun rase sdey)...mcmmane llaki tu pgang tgn gf bru die,mcmtu la llaki tu pgang tgn gwen mase diorg kapel dlu2..tp gwen ttap trsenyum krn sperti dlm lirik lgu tu.."i noe we're cool"..gwen siap pggil lg gf laki tu ntuk dok sbelah die ntuk tnjuk kat gwen cincin (mybe cincin tunang or cincin kawen) yg bf die bg...tp gwen ttap tabah wlaupun ati da nk pcah...sbb sperti dlm lirik lgu tu..."i noe we're cool"

Red Hot Chilli Peppers - Californication
californication...semasa aku kecik2,boley kate ini lah vid yg aku sntiasa tggu2 nk tgk...sbb budak2 sntiasa amused dgn mnde2 yg umpama game en..vid clip californication konsepnye umpama dlm game adventure...umpama yg mnonton vid ni adelah player dan mreka boley kawal 4 or 5 ahli red hot chilli peppers dlm usaha diorg nk mmenangi game tu..stiap org ade plot dan cabarn yg brlainan..ade yg naek pepatung,ade yg cube mlepaskan diri drpd bangunan2 musnah umpama dlm 2012,ade yg naek snow board pstu slide kat san francisco bridge....n di sepanjang adventure diorg,diorg kne kutip satu lambang red hot chilli peppers stiap sorg..dan akhirnye mreka sume brtemu di dlm kerak bumi..maka tamatlah game itu..

Red Hot Chilli Peppers - Dani California
bg aku,klu korg sume nk tawu cmmane bntuk2 visual atawpun gaya2 muzik yg trdahulu,korg tgk la vid clip ni..vid clip ni akn citer dr awl smpai abes...drpd zaman elvis,ke the beatles,motley crue,smpai ke zman diorg sndiri..drpd zman rock n roll,ke zman grunge nirvana smpai ke zman metal..vid ni gak satu parody,tp aku xrase niat parody diorg same dgn niat parody all the small things..bg aku,vid clip ni sbenarnye nk tnjukkan prubahan gaya2 yg pnah ade dlm muzik...dan aku xpsti samada vid clip ni ade kne mngene ngan lirik dani california sbb smpai skrg aku xtawu lgu ni sal ape..

3 Doors Down - It's Not My Time
seorang mamat ni dpt thu yg akn ade kmatian akn brlaku...ttapi jamnye mnunjukkan yg die 4 menet awl..mknenye die ade mase ntuk mnghentikan kmatian tu..so,mamat ni ber-parkour..lompat bangunan ni lompat bangunan tu..guling2 dan guling2 lg..lompt2 lg..ntuk dipendkkan citer,akhirnye ngam2 laki tu smpai kat dpn keta yg nk kene lggar tu dan kmatian dielakkan..korg tgk la sndiri,sbenarnye vid die lg bez dr care aku cite..haha

Nickelback - Someday
lagu ni pun kuar mase aku skola rendah..so aku amik mase gak ntuk tawu ape sbenarnye yg brlaku dlm vid clip ni dan bile aku da tawu..aku rase vid clip ni sgguh bgus..mngisahkan seorang awek ni yg dok nanges2 la xtaw awat laaa bru start lgu da nanges2...die nanges sbb die bace suratkhabar..bf die ade sbelah tu sboleh2 suruh die jgn nanges tp still gf die nanges2..gf die kemas2 beg pstu blah drpd bilik tu,laki tu pun bingung..then ppuan tu mmandu kreta dgn ati yg xtnang...shingga mngakibatkan dia kmalangan..dia mati dlm kmalangan itu..ttapi rohnya muncul trsenyum...krana dia da dpt unite dgn bf die..article yg dibace dlm suratkhabr tu sbenarnye adelah article yg mnulis mngenai kmatian bf die..dan knapa die xhirau bile bf die cube tenangkan die adelah krana die xnmpak laki tu sbb die da mati..sbenarnye awl2 lgi mnde ni da boley dikesan apabila laki tu trpijak susu yg tumpah ttapi apabila die brjalan,bekas air susu kat tapak kasut laki tu xklihatan..aku xsgka aku amik masa yg agk lama ntuk realize mnde tu..ape2 pun very good video!dan video clip sixth sense - tanpa adelah vid budget rndah ntuk vid ni..

Michael Jackson - Beat It
satu lgi vid legend bg aku...sprti yg kite tawu,tarian lgu ni mmg kite tolak tepi la..mmg power gile la..tp vid clip nye gak sgt bez..mncritekan mngenai 2 team gengster yg dlm prjalanan ntuk gi gado..tp yg wat mnde ni kool adelah vid ni wlaupun mngenai gengster2,care vid ni disampaikan sangat muzikal sperti gerakan synchronize oleh ahli2 gengster tu dan sbagainye...tringat lak cite the warriors wlaupun the wrriors kua lg lewat..haha..sbb gngster2 tu dgn pkai jacket n suar jeans ketat tu,mmg gaya2 gengster america zaman2 kat ghetto..tu yg wat vid ni mnarik..dan pling mnarik da smestinye part last2 apabile diorg da nk gado..michael dtg n buat dance2 yg gile2 nye gile2 bez...dan yg lg bez adelah apabila sume gengster2 tu mnari same..da aa mnari same,power gile lak tu mnari..haha mmg bez la vid ni..

Foo Fighters - Times Like These
aku xtawu aku da tules ke x mnde ni n aku pun mlas nk scroll..kgkdg ade muzik vid yg sparuh plot n sparuh juz pnyanyi mnyanyi,ade gak yg plot sume..tp vid ni adelah pnyanyi mnyanyi sahaje..(aku da igt aku tules ni kat lgu stan td)vid ni klu nk ikotkan simple je tp kgkdg less is more en..foo fighters tgh maen lgu ni kat bwh jmbatan..ttibe dtg sorg bdak ppuan baling die nye gameboy...xkene...tah knape ttibe rmai plak org dtg..bwk perkakas elektrik nk campak atas kpala si dave grohl ngan kwn2 die tu..still xkene...tah knape ttibe mkin rmai dan mkin rmai..ade yg baling kereta la,skateboard la..last2 siap baling satu rumah kecik...korg msti igt msti kene nye la kali ni...tah knape ttibe bile rumah tu jatuh,foo fighters ttibe ade dlm rumah tu plak..haha mmg kool habes!

My Chemical Romance - Helena and Welcome To The Black Parade
nape aku snaraikan 2 lgu mcr dlm satu section sdgkan lgu red hot dpt 2 section?ini krn vid2 mcr bg aku ade konsep sndiri or bg aku terms and regulation yg msti diorg patuhi..haha..vid2 mcr lbey kpd unsur2 artistik..welcome to the black parade tgk la,dgn sinematografi die yg cantik,helena plak mase diorg dance pkai payung tu n mase ttibe si helena bangkit n mnari2,bg aku tu mmg konsep mcr nye vid clip...gerard way sperti kite twu mmg org artistik en..

Nickelback - Save Me
ini pun bg aku adelah satu vid yg brmkna...prmulaan vid ni adelah seorang llaki tlah selamatkan seseorang drpd dilanggar kreta..vid clip ni mngisahkan seorang llaki biasa yg sdg brjln2 di satu busy street..tp yg pliknye,di atas kpala setiap sorg yg die jmpe,ade timer...die pun xtawu tu time ape,tp timer tu mkin lame mkin brkurang,mkin lame mkin brkurang..die tgk reflection diri die sndiri drpd tgkap tu,tade pun atas kpala die..tp sume org ade timer tu..smpai la satu time die nmpak sorg yg kne angkut naek ambulance ni timer die jd 0.00..org tu da mati..bru die tawu yg timer tu ntuk ape..kmudian die trnampak seseorang yg timer die hampir2 tamat..die rush ke tempat org tu brada dan akhirnye selamatkan die..maka timer org tu da di-reset blik..drpd pndangan org yg die slamatkan tu,trnyata sbenarnye laki tu pun ade timer..mmbuktikan bhw kite xtawu bile kite sndiri akn mati..bg aku,vid clip ni gak mnyuruh kite mlakukan prubahan drastik dgn scepat mgkin jike kite tawu ape yg bkal mndatang..

Papa Roach - Scars
scars pun satu vid clip yg kool...band papa roach maen lgu scars kat satu tmpat yg da trbakar...kmudian flashback brmula..flashback psl awek si pnyanyi papa roach ni yg agk brmasalah sket..vokalis papa roach ni syg die sbenarnye tp die ni suke wat masalah..sntiasa inginkan prhatian pnyanyi papa roach smpai slalu wat mnde bkan2..nk minum arak la mabuk2,kacau2 party pnyanyi ni..so pnyanyi ni marah la die..smpai satu part tu si vokalis da xthn sgt,die bwk ppuan tu msuk bilik..amik sume botol2 arak ppuan tu pstu die buang sume..vokalis die syg die sbenrnye tp die tu masalah sket..mabuk2.ppuan tu plak da mabuk habes da..bile die da sdar,dia crik mane arak die..sume da abes..die pun bengang...die nk amik coat die then nk blah..tp coat die tu trlanggar lilin yg ade dlm blik tu...maka bru la kite tawu kat cni knape rumah tu trbakar...apabila band papa roach dtg blik tgk rumah vokalis tu,ppuan tu pun trkejut..vokalis hny mlemparkan pndangan kat die then blah..


Travis - My Eyes
di awl2 vid clip ni,kite boley nmpak ahli2 band travis tgh maen water slide diambil dlm shot dekat...pstu scene tu pegi kpd plot asl iaitu sepasang suami isteri yg sang isterinye hendak melahirkan anak...maka berkerut2 lah suami die nk hantar isteri die ke hospital...kmudian scene ahli2 travis maen water slide lg dlm keadaan yg hepi gile...dan sang isteri pun dimasukkan dlm wad...akhirnye bru lah kite nmpak ape signifikannye water slide tu...yg mmbuatkan vid clip ni kool adelah apabila water slide itu mggambarkan keadaan bayi dlm rahim yg sdang mnunggu mase ntuk keluar ntuk lihat dunia luar..akhirnye band travis pun di-push kan dan mreka pun keluar la mlihat hospital tmpat mreka dilahirkan dan mreka tros brmain lgu my eyes di ctu..

Radiohead - Karma Police

music video ni mmg unik..xheran la director die mnang award director of the year...jarang kite tgk music vid yg mnggunekan kaedah first-person...bg aku music video ni mmg sgt kene ngan lagu ni..sbb lgu ni tah la,bg aku music die mcm ala2 lonely nye music (maksud aku music dan bkn lirik) dan music video ni pun bgitu juge...seolah2 cam ade satu prasaan xtnteram bile tgk music vid ni..brbalik pd hal music video,bg aku music vid ni mmg ade kne mngene ngan karma...dan ade kene mngene ngan polis...music video ni seolah2 bgtawu kite karma mmg akn kejar kite blik...tp xbrmksud kite kene lari dan tros lari...satu lg yg wat aku sronok bile tgk vid ni krn akhirnye aku da jmpe vid yg mnjadi reference ntuk satu music vid yg trsenarai kat cni iaitu fluorescent adolescent yg part keta trbakar tu...tp music vid ni deliver scene tu dgn care yg lbey deep..music video ni bg ssetengah org mgkin rase "ape jadah??" tp bg aku,music video ni sgt deep..



Wednesday, November 3, 2010

MOST INSPIRING SONGS

filem,muzik,puisi,n bla3...itu semuanya medium...medium untuk mnyampaikan ssuatu yg baik dlm cara yg sgguh indah...ttapi tgk jugak la lgu ape yg korg dgr..klu korg dgr ROMA ROMA MA GAGA OO LA LA aku xbaper sure la ape msg yg ingin disampaikan...jd di cni aku akn snaraikna lgu2 yg pling inspiring yg mmberi impak ntuk aku mneruskan khidupan...

FRANK SINATRA - MY WAY
hidupkan aku ntuk 200 tahun lg,aku akn ttap kata lagu ni adelah lgu yg pling inspiring yg pling aku dgr...lgu ini mngajar kita ntuk mlakukan segala2nya mngikut acuan kita sendiri...berjaya ataw gagal bukanlah prsoalannya..yg pnting,semuanya kerana kita..biar org hina kita bila kita di bwh,kerana apabila kita di atas,xada seorg pun yg brhak dpt kredit di atas segala usaha kita ntuk bangkit sbb aku buat segala2nya mngikut cara aku sndiri..aku jatuh krn aku,aku bangun kerana aku..lgu ni jugak mngajar kita untuk tidak mnyesal di atas apa yg kita tlah lakukan..buatlah ape pun masa tu xkan dtg blik..jd yg lpas biarkan lpas..jdikan ia hny satu chapter dlm diri kita yg akn mmbawa kpd plot2 yg lbih indah di chapter sterusnya..stiap manusia buat silap jd apa nk igt2 lg.."regrets,i have a few..but then again,too few to mention"

SMAP - SEKAI NI HITOTSU DAKE NO HANA lagu ini lagu jepun...yeah,mgkin ade org akn kate aku agak bias mmandangkan aku boley dikatekan gemar kpd kejepunan wlaupun mate aku tidaklah sepet..ttapi jika diselidik translation lirik die,brulah aku tawu nape lgu ni bgitu popular di jpun..lgu ni mngajar kita untuk sedar akan keistimewaan diri sendiri tanpa perlu dibanding2 dengan org laen..ape nk banding2?tade org yg hebat dlm sume prkara...wlau sberape hbat pun sseorang itu,amat mustahil untuk die tawu sgala2nye..dan stiap org jugak ada kelebihan masing2..xkira lah btapa bodoh ataw pelik kelebihan tu sperti mengeluarkan mata daripada kelopak mata atawpun menembak air susu yg dipancutkan drpd anak mata,itu ttap satu kelebihan dan spatutnya kita brbgga dgn apa yg kita ada.hidup org adalah hidup org,hidup kita adalah hidup kita. "I saw many kinds of flowers lined up in front of the flowershop. everyone has their favorite kinds but all of them are pretty."

MILEY CYRUS - THE CLIMB

wahaha mgkin agk pelik aku ltak lgu ni..tp kdgkala disney juga akn mnghasilkan ssuatu yg baik..lirik lgu the climb mngajar kita untuk terima kekalahan dan cuba di lain masa...michael schumacher dgn roger federer pun bkn mng hari2..malah skrg mreka makin kalah hari2..nicol david pun xmnang hari2..sape tawu kat umah die maen2 kat adik die ttibe adik die menang..sape tawu en???jd trimalah kekalahan seperti lelaki sejati(wlaupun yg nyanyi lgu ni ppuan),berjabatlah dgn yg mnang,ucapkan tahniah,dan tanamkan dlm diri korg.....bhw esk masih ada...every dog has its day en..haha
"always gonna be an uphill battle,sometimes i'm gonna have to lose."


SWITCHFOOT - DARE YOU TO MOVE
lagu ni agak mase2 kini gak la..lirik die bez..lgu ni umpama satu cabaran trhadap sume yg mnghuni dunia..apabila semua mata2 dlm dunia ini trtumpu kpd kaw seorang,I DARE YOU TO MOVE!apabila segala2 nmpak serba xkena,I DARE YOU TO MOVE!lagu ni brkenaan satu langkah..satu langkah kecil yg mmbawa mkna besar..ke kanan ataw ke kiri atw ke depan..tetapi jgn sesekali melangkah ke belakang.aku cabar kaw untuk meniti setiap hari2 gelap yg bkal mndatang sebelum mnjelangnye hari2 cerah..klu dipikir2 balik btol jugak,mane boley stiap mase kaw senang je..bile kaw senang kaw bersiar2 ke cna ke mari dgn hati yg bagai bunga mekar..tp bile hari kaw gelap,kaw mmilih ntuk tidak brbuat apa2 dan brkurung dlm bilik..xadil la cmtu,mcmmane kaw wat mase kaw sng..mcm tu la kw buat mase kaw ssah..kite kene sntiasa brgerak krn klu kite statik,masalah tu akn tros mnyelubung kite dan kite xdpt lari lg.lgu ni mncabat kite untuk mneliti hari2 gelap sperti kita meneliti hari2 cerah kita.
"
I dare you to move
Like today never happened"

WESTLIFE - FLYING WITHOUT WINGS
carta2 ini bknlah untuk mmbuktikan bhw penulis adalah gay atawpun apa2 shj...rmai org yg konon2 habes cool tidak lgsg mndgr lgu2 sperti ini yg kononnya xcool sbb dinyanyikan oleh boy band...lgu ni mmpunyai lirik yg sgt inspiring.lagu ini mnyuruh kite mncari sesuatu...sesuatu yg dipanggil kebahagiaan..kebahagiaan sntiasa ade,tp rmai yg tanak cari..kbahagiaan tu xkan dtg sndiri..dan aku jugak suke metaphore (aku xpsti adekah ini metaphore..aku hny tules metaphore sbb aku rase word tu fancy) die iaitu FLYING WITHOUT WINGS (sbenarnye aku agk sure yg ini bknlah satu metaphore..haha)..jap2,ya!itu adelah metaphore..sbb ayt FLYING WITHOUT WINGS kat cni bknlah satu prbuatan ttapi satu prasaan..apabila kaw da jmpe kbahagiaan tu,kite seolah2 terbang...biarpun sjak azali lg manusia tidaklah brsayap. "
And when you know how much that means You've found that special thing You're flying without wings"

JOURNEY - DON'T STOP BELIEVING
lgu ni pulak mngajar kite untuk tidak berhenti prcaya kpd keajaiban..nasib manusia ni klu nk brubah sekelip mate je..drpd seorang yg tade ape2,akn jd kpd manusia yg ade sgala2nye..ttapi,mnde2 ni sume xkan jd klu kite xbrusaha..tp,sebelum kite kene brusaha..kite kene PERCAYA bhw mnde2 ni sume possible..klu kite da fikir negatif drpd awl lg mmg xjd ape la..sntiasa brfikiran optimis..kite xtawu ape akn jd di mase dpn mlah ape akn trjadi 5 menet di hadapan pun kite ttawu..klu da takdir ALLAH nk angkat darjat kite maka diangkatkanlah..slagi kita masih hidup,kite prlu sntiasa cuba prbaiki hidup sndiri krn idop ni mcm movie..tp klu ending die xepi,maka movie tu belom habes lg..."and now the movie never ends as it goes on and on and on and on"

MARIAH CAREY/WHITNEY HOUSTON - WHEN YOU BELIEVE
lgu ni scara asasmye same msg yg nk disampaikan dgn lgu di atas iaitu DON'T STOP BELIEVING..sebelum kaw buat ape2 pun,sebelum ape5 pun,yg penting adelah kaw kne PERCAYA..FAITH WILL BRING YOU ANYWHERE IN THIS WORLD...klu kaw xpcaya,mcmmane kaw nk brusaha?untuk keajaiaban berlaku,kita kene percaya kpd keajaiban itu sndiri.."
There can be miracles, when you believe Though hope is frail, it's hard to kill"

MUSE - INVINCIBLE
lgu ni masuk carta bkn sbb lirik die inspiring je,malah sbb muzik nye jugak bez.sbb muse yg buat en...lgu ni plak mngajar kite untuk bersatu..kerana apabila kite brpecah maka kite akn musnah..lagu ni ala2 english version of "bersatu kite teguh,bercerai kite roboh"..wlau ape pun trjadi,kite kne stick together till the end..sbb musuh2 kite sntiasa prhatikan kite..sekali kite bukak lubang kecik pun diorg akn mnyelinap masuk dan kalahkan kite dr dlm..oleh itu kite kene sntiasa rapat2 mmbentuk satu kubu..maka tade ape pun yg akn dpt lepaskan kubu tu..sperti asas lagu2 inspiring yg laen gak,lagu ni mngajar kita untuk tidak berputus asa dan sntiasa prcaya bhw diri kita adalah yg trbaik..xkira wlau apa org kata,kita adalah istimewa sbb dkat dlm cakerawala ini,hny ada satu sahaja 'KITA"..lirik lgu ni bez..oleh itu nk ltak bnyk sket lirik - "during the struggle they will pull us down..but please,please let's use this chance to turn things around..and tonite we can truly say,together we're INVINCIBLE"

JOEY McINTYRE - STAY THE SAME
haha lgu ni da lame dgr tp akmal da bgkitkan blik..bile da dalami blik lirik die mmg cool..lirik die mnyuruh kite sntiasa brbgga dgn diri kite sndiri..jgn ssekali rase jd org laen tu adelah lg bez drpd diri kite sndiri..yg mnyebabkan jd diri kite tu xbez adelah kite sndiri!!jd kite lah yg kne wat prubahan..mnjadi org laen xkan mnyelesaikan masalah kite..ade satu kate2 kool ni "if u can't hang with the cool guys...be cool urself!" aku saje ckap ayt tu cool sbb ayt tu mmg aku yg buat..haha..kerana ape yg pnting adelah kite selesa buat ape yg kite suke..lantak la ape org nk kate..kaw jalani hidup kaw,aku jalani hidup aku..aku xikot care kaw,kaw pun xpyh ikot care aku..aku suke morning musume relax je..aku ksitawu je sume org..sbb ape??sbb suke ati aku la aku nk suke ape pun!!! (tp bile aku suke morning musume aku slalu suruh org minat skali..ini telah mmecahkan falsafah td..haha) "
Don't you ever wish you were someone else, You were meant to be the way you are exactly."

SCORPIONS - UNDER THE SAME SUN
.tp lgu ini lbey kpd brbentuk satu amarah (berbanding invincible yg lbey brbentuk rayuan)..satu amarah trhadap sifat manusia yg xhenti2 berusaha untuk memecah belahkan diri sendiri..lagu ni mengajar kite untuk kembali bersatu kerana wlaupun kita nmpak brbeza,tp kite sbenarnye same je...sumenye manusia biasa..jd knapa prlu ade diskriminasi??knapa ade yg lemah ditindas yg kuat??sdangkan,kita sumenye berdiri di bwh satu matahari yg sama..berjalan di bawah satu bulan yg sama..kita tgk langit yg sama..kita jln di tanah yg sama..lagu ini mnyuruh kita untuk mnghargai perpaduan agar sume org dpt hidup dgn aman damai tnpa perbezaan mnjadi pnghalang..kakak aku pnah kate,"celebrate what we have in common...but accept our differences"....."cause we all live under the same sun..we all walk under the same moon..then why,why can't we live as one?"

WHITNEY HOUSTON - GREATEST LOVE OF ALL
lgu ni boleh dikatakan yg pling bnyk unsur pngajaran..di setiap ayat ataw setiap perkataan sekalipun terselit nilai2 ihsan yg boleh dijadikan panduan ntuk khidupan yg lebih baik...lgu ni mnyuruh kita untuk mndidik generasi2 baru dgn prkara2 yg baik krn kanak2 yg bakal mnjadi pmimpin brmula dgn menurut..jika baik apa yg diajar,maka mreka akan mmbesar dgn baik juga..lgu ini juga mnyuruh kita TAKE A STAND...NEVER TO WALK IN ANYONE'S SHADOW...hidup di atas satu nama..iaitu nama kita sendiri...percaya kepada diri kita..dan jangan biarkan sesiapa rampas maruah kita drpd kita sndiri..biarlah apa org nk kata,aslkan kita hidup dgn cara kita sndiri..bila kita da brjaya wat cmtu..itulah THE GREATEST LOVE OF ALL.. "i decided long ago..never to walk in anyone's shadow"

EMINEM - LOSE YOURSELF
rmai yg da kate LOSE YOURSELF mrupakan antara karya eminem yg pling gah..ini krn kelantangan eminem kali ini lebih berunsurkan motivasi drpd rap2 yg mngutuk maknye,kakaknye,isterinye,pakcik makciknye dan sume2 org yg boley dikutuk..salah satu lg kbolehan eminem slain khbatan lirik die adelah care eminem mnyampaikan rap itu sndiri..umpama seorang manager team bola yg tgh mrah2 mase half time sbb team die ktinggalan mase 1st half..haha..lgu lose yourself mngajar kite ntuk take a chance and use it to the fullest..dlm idop ni,akn ade detik2 nye di mane jika kite btol2 mnjalani khidupan dgn sehabis baik pada detik itu,maka detik itu akn mnukarkan hidup kita ntuk slama2nya..lagu ini mngajar kita seandainya kita hanya mmpunyai satu peluang ntuk berjaya atawpun untuk gagal,kita kene lose ourself ntuk mnggapai peluang itu..kita kena lupa segala2nya..lupakan prasaan malu,lupakan prasaan takut,lupakan risiko dan yg pling pnting,lupakan org laen...org akn sntiasa cuba jatuhkan kita,ttapi bila suma yg disebutkan td dah hilang dr minda kita,maka kita akan dpt khidupan yg sempurna dan kejayaan akn jd milik kita.. "
Look, if you had one shot, or one opportunity To seize everything you ever wanted in one moment Would you capture it? Or just let it slip?


ROBBIE WILLIAMS - BETTERMAN
haha aku xpcaye aku trlupe lgu ni!!!lgu ni pun antara lgu yg pling inspiring skali..lgu ini seolah2 suatu doa kpd Tuhan yang satu...manusia mmg bnyk kelemahan..ttapi itu tidak boleh dijadikan alasan untuk kita untuk tidak mmperbaik diri sndiri...mmg dlm dunia bnyk sgt ranjaunye,ttapi kite kene berusaha..manusia yg sntiasa penuh dgn prasaan takut,prasaan hina dlm diri,prasaan putus asa sntiasa mmerlukan Tuhan untuk mmbimbing mreka..ttapi tuhan xakn tolong klu kita sndiri xcuba untuk ubah diri kita..lagu ni mngingatkan aku kpd satu ayt dlm cite evan almighty (wlaupun ddue genre brbeza gile)
"If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?" kita boleh meminta kpd tuhan...dan tuhan akan mmbuka pintunya..ttapi kita yg kena masuk sndiri..lgu ini juga mngajar kita untuk blajar dr kesilapan.manusia sbenarnye adelah insan yg lemah pnuh dgn kjahilan..ade satu quote ni "dlm dunia ini tiada erti kesilapan,yg ada hnylah erti pengajaran".. "as my soul heals the shame,i will grow through this pain...lord i'm doin..all i can,to be a betterman.."

ROOTS AND BOOTS - YOUNG,LOUD,AND PROUD
ade 3 yg bez psl lgu ni..1)lgu ni inspiring 2)lgu ni mmberi smangat (yea,apabila kite da inspired kite akn rase brsemangat so korg mgkin rase nombo 1 ngan 2 adelah prkara yg same..ttapi korg dgr lgu ni n korg tawu la ape aku ckap) 3)lgu ini buatan malaysia!!!!rmai yg xtawu lgu ni wlaupun lgu ni da lame..brkisarkan mngenai jiwa anak2 muda.. lgu ni mngajar kita ntuk brbgga dgn diri kita sndiri..dlm hidup ni ade bnyk org yg sntiasa cuba untuk mnjatuhkan kita,rmai yg nk tgk kite trsungkur,ttapi klu kite brsama2 mnempuh sgala2,sumenye akn jd baik2 saja..lgu ni gak mnekankan erti prsahabatan..wlau apa pun trjadi,kita tmpuh sama2..lgu ni mngajar kita untuk jd diri kita sndiri dan gah dgn siapa diri kita..klu org kate kite hina,kite kate "F*** OFF" kat diorg..org kate kite jht,kite kate "PEGI MAM" kat diorg.. (sbenarnye mnde ni pun xboley diikut sgt,ini hnylah satu hiperbola..point di cni adelah kite kne bangga jd diri kita)...mgkin ssah ntuk korg crik lgu ni kat tenet tp klu korg nk rase brsemangat gile korg dgr la..
"we are so young,we are so loud that's always true..we are so proud we shout it out to you!!!"

OASIS - THE MASTERPLAN
kebanyakan lirik2 lagu oasis slalunye dicipta mngikut ape2 sahaja prkataan yg trpacul drpd otak due bradik tu swaktu cipta ssebuah lagu...tp ntuk lgu The Masterplan segala2nya jd laen...msg yg nk disampaikan sgt jelas dan lirik2nya cukup membina dan memberi smangat...lgu The Masterplan mengajar kite ntuk jd matang dlm khidupan..jgn takut untuk mencuba dan sntiasa bgga mnjadi diri sndiri..chorus die la yg pling bnyk pngajaran...mngajar kite ntuk jgn biar org pijak kepala kita..klu diorg nk "dance",kite dance..kite kene slalu amik pluang yg diberikan ntuk mmperbaiki diri sndiri..apa yg kita prlu buat hnylah hidup dgn sbaik2nya untuk hari ini kerana apa yg kita tahu adalah kita tidak tahu apa yg akn brlaku di dunia yg lain..dan apabila kite gagal jd org yg hebat,jgn brsedih..kerana kita semuanya part of THE MASTERPLAN.."all we know is that we don't know,what it's gonna be,please brother let it be,life on the other hand,won't make you understand..we're all part of the masterplan"


REGINA SPEKTOR - THE CALL

lagu tema filem The Chronicles Of Narnia - Prince Caspian...lagu ini menitikberatkan persahabatan dan menggunakan memori yg indah sebagai sandaran untuk mnjalani hari2 yg mndatang..mmg ssuai lgu ini sbagai tema perpisahan...NO NEED TO SAY GOODBYE sebab selepas segala2nya berakhir,I'LL COME BACK...lgu ni mngajar kita untuk melepaskan..melepaskan org yg kita syg ntuk mreka mengecapi impian mreka kerana kbahagiaan mreka spatutnya juga kbahagiaan kita...kita xada hak untuk sekat apa yg diinginkan org lain dan prcayalah,jika kita lepaskan mreka dgn rela,suatu hari nnti mreka akn kmbali kpd kita...lgu ini juga mngajar kita ntuk mghargai org2 yg amat brmkna dlm hidup kita kerana satu hari nnti kita psti akn brpisah,dan pada kala itu jika kita gagal mghargai org2 trsebut,maka sendirianlah kita selama2nya.."Just because every thing's changing,doesn't mean it's never been this way before,all you can do is try to know,who your friends are as you head off to the war"

MALIQUE ft. LAH - CUBA LAGI
malique masih lagi brjaye wat lgu2 dgn lirik yg sgt2 bernas...lgu yg sgt inspiring yg mnggunakan ayat2 yg sgt kool dlm mnyampaikan msg...klu xbrjaya,cube lagi dan lagi sehingga kita brjaya..msg yg disampaikan sgt jelas.lagu ini mengajar kita untuk jangan putus asa dan sentiasa bertawakal dan usaha smpai kita brjaya.Buat ssuatu yg hbat smpai tade org boleh sangkal wlaupun sedengki2 mana org itu.Jgn cepat mengeluh bila kalah,buat lagi....kejayaan xkan dpt dikecapi sekelip mata.oleh itu,kite prlu sntiasa belajar dr ksilapan dan gunakan apa yg kite da plajari itu ntuk cuba dgn lebih baik pada masa akan datang. "cuma dara sunti minta puji...anak jantan minta uji."




sesiapa yg nk cdangkan lg lgu2 yg inspiring boley la ksitawu di cni..terima kasih..
-aza- "if this is the greatest war ever..i'm going to make sure that i take part in it"

Monday, November 1, 2010

WE THE YEARS

aku ttawu nape aku namekan post ni WE THE YEARS...aku juz rase name tu kool..WE adelah kami,bdak2 dlm blog ni..YEARS adelah tahun lah..WE THE YEARS dlm erti kate laen brmksd KAMI ADALAH TAHUN..kami adalah tahun mmbawa mksd ape yg kami dah lakukan spnjang brtahun2 kami brsama2...diharap sume org akn sntiasa update post ni...

1)making vids with OTB - siyesly ni adelah pngalaman aku ngan rakan2 yg pling aku akn treasure..haha..drpd brmain2 gitar bodo2 di umah wan n aku yg mminta farid ajar cmmane nk maen munajat cinta,farid cadangkan nk wat vid and brmulalah segalanya..faveret vid aku smestinya don't look back in anger..sbb ade kolaberasi dgn kwn2 laen yg wat vid tu sgt unik di samping nilai prsahabatannye amat tggi di ctu ye..ye..yee??segala bloopers2,jari2 yg calar balar dan tekak yg hampir2 separa beku,kami harunginye brsame atas dasar rakan2...

2)crows zero photoshoot - obsessi dasat trhadap cz mmbuatkan prkara ni trjadi..apabila sume org brkumpul di umah wan dgn tujuan yg amat pelik..baju yg dipakai mula tidak berlengan,t-shirt bundle yg dipakai mula ditutup dgn hoodies,bju yg dulunya cerah brtukar gelap..sumenye semata2 ntuk mngambil gmbar ala2 crows zero...klu nk diikutkan,photoshoot tu agk fail sbenarnye sbb ape yg aku bygkan satu pun xjd knyataan..oww ade satu gmba yg jd knyataan,tp aku tade dlm gmba tu sbb aku yg amik!

3)futsal 3 on 2 - cepat panas dan cepat sejuk...kemarahan tidak trhingga apabila kami brlima mndapati kami seolah2 didamparkan di dlm court futsal tu tanpa 5 org yg laen yg kononnya mngangkat sumpah ntuk bersama2 mengelola bola di kaki..bile da tggal 5 org,masing2 da mrah n mls nk maen..tp kami xsia2kan pluang tu..jd kami brlima pun mnghabiskan masa brmain futsal 3 lwn 2..dkat cni la nk shoot2 dr ujung court ke ujung court..haha..ape2pun,pristiwa ni mnarik...nnti aku nk maen futsal ngan 5 org ni je..haha..

4)Ip Man day out - ini adelah bukti kebijakan kami ataw mungkin juga kebodohan...aku ngan farid da mmg tringin nk tgk ip man 2..tp ip man 2 adelah 18 tahun dan ke atas..jd,di saat itulah filem melayu mula menjadi pilihan...tp bkn ntuk ditonton,tp ntuk dibuat umpan..umpan dijamu pd kakak kaunter apabila kami mmbeli 2 tiket hoopers dan 2 tiket ip man..tricknye adelah hny mmberikan tiket hoopers kpd kakak yg jage pintu masuk manakala tiket ip man disimpan..klu korg nk taw lbey lnjut,korg tgk kat bhagian MOVIES IN REVIEW - GO HOOPERZ!!

5)

Monday, September 27, 2010

FUTSAL NIGHT

BPK LAME XUPDATE!!!!hahah akhirnye dpt gak aku ckap mnde tu..mmg da lame nk tules mnde tu tp ttawu ape yg nk diupdate so tade modal ntuk ayt tu diungkapkan..tp bknlah juge aku mg-update blog smate2 hndak mnules ayt2 itu..haha..sgale2nye brmule bgini..

mase bdak2 mrsm pulang ke rumah,mase tu tggal 17 september yakni bday aku...ptang itu,dpt lah aku satu wall post dr akir brtny same ade mawu brmain futsal atawpun tidak pade kol 8 mlm..mmandangkan aku pun da lame xkua peluh tp mngidamkan bdn setegap bob harper,aku pun slambe saje la wlaupun time nye pd pkol 8 tu agk nmpaklah kemustahilan ntuk brmain bola pade wktu itu...tp tape..ktorg pegi saje..akmal da smpai dlu,7'50 da smpai..sgguh kool..kmudian arip dtg,sgguh kool sbb ddue smpai awl..then brulah aku,wan,ngan farid smpai........

trnyata,mmg itu je pun yg smpai...maka brmainlah kami futsal 3 lwn 2 berlatarbelakangkan kata2 kemaafan drpd akir ngan hzq k yg kononnye xsmpat dtg..maka shooting cni,shooting cna..ttibe aku rase sronok..mcm nk maen lg..jd ktorg brsepakat ntuk mrancang btol2 mggu dpn pd jumaat mlm(yakni bberape ari lpas) ntuk maen btol2 nye..carik 10 org,divide 2 team,maen sperti org2 normal brmain futsal...hzq kate akn bwk geng klu xckop org..niat di ati juz nk maen di antara kwn2 agar xwujud prasaan kompetisi tu ttapi yg trserlah hnylah keseronokan dpt mghabeskan mase brsame teman2...tp klu xckop org xmngape la..

maka tibe ari jumaat..brmainlah bola..konklusinye hny 2,samada team hzq power ataw team ktorg tade la power mane..slot 8-9 mmg hambar prmainannye..sume still maen mcm nak tanak..aku xkesah klh,tp wlau cmmanepun aku tanak pasukan lawan tu kate "bpk bosan maen ngan korg.." oleh itu,wlaupun hnylah prlawanan kosong yg lgsg xmmbawa apa2 mkna kcuali nilai2 titik peluh yg keluar demi ntuk mnyihatkan bdn,smasa lepak2 minum kat kdai,ktorg pun mule mrancang ape nk wat mase 10-11 nye slot..make timbullah idea brmain scare kmpung..dpt skali zass..dpt skali layan..ohh tidak2,ini bukan cite melodi..
pkol 10..sume masuk pdg..n hendak dipendekkan cite,it was a really fun game!ntuk ktorg la,ntuk diorg aku ttawu n tade lah jugak aku mmpedulikannye..ape yg ktorg hjatkan trcapai,peluh pun kuar,maen pun puas...tp nmpak sgt lah ktorg ni stamina habes barai..ade aa dlm 10 kali ktorg kuar..haha..team hzq ngan arip sume lek je maen atas pdg..aku lak bengkak kaki tp mlas aa nk cite psl bengkak kaki...klu aku nk cite psl bengkak kaki nnti aku wat satu entry baru tajuk die BENGKAK KAKI..aku cite kat org asal usul stiap urat2 n sendi2 yg bpk aku urutkan smlm..hahah..tp korg,aku juz nk ckap mlm tu mmg bez..sgale2nye serba menjadi..hari yg sgt sronok..maen 1 jam seri 17-17..aku matematik kurang sket tp stakat kire 1 2 3 tu mmg xslh,so aku yakin mmg itulah yg aku kire..klu nk kate ktorg power tu tade la,tp aku brani kate yg ktorg boley maen..bez btol,da lame xbrmain futsal..haha...tp yg sadis sket adelah kisah wan la yg mmakai baju nombo 22..salah sket je.."nombo 22 TUKAR!!!!" sian gak kat die..haha..



NANTI MAWU MAEN LAGI YE!!!!
POST DIAKHIRI DGN MUKE SAMPAH..hahaha

Saturday, May 1, 2010

Movie In Review : GO HOOPERZ!!!




GO HOOPERZ!!!!itulah laungan keramat yg mmbuatkan jantung aku brdetak-detuk smpai ke skrg..haha..sudah tntu aku,farid,akmal dan hzq tidak mnonton hooperz krn hny org2 yg mnganggap duit itu hnylah sampah dan tidak kesah mmbazirkannya sahaja akn mnonton crite hingusan sbegitu...so inilah yg brlaku td...ironinya,dlm trip to jj arini,akulah org prtame yg smpai di cna..wlaupown aku yg trakhir smpai stiap ari di skola,tp aku pling awl smpai ke jj..sdikit improvement dlm khidupan aku...

sbenarnye brcdg nk tgk org besi kedua,namun bgitu,abg cine brpndapat bhw seat2 sudahpun pnuh..tape2,ktorg akn mggunakan snjata rahsia ktorg...MARI MNONTON IP MAN!!!!


"ini crita aa,bdak under 18 tarak boleh tgk oo..so,boley kasi IC ka??"


aku n farid : ..........................................................

hahah...aku ngan farid pn pk2 cmmano nk mmbolehkan ktorg mnonton orang ip ni..aku ckap kat farid,"xkan kaw nk tgk hooperz!!!!"..kmudian,farid trdiam,lalu mmandang poster trsebut..lalu die pn mndapat satu idea..ktorg inform hzq n akmal yg tiket brharga 20 hengget,jgn tny mngapa,tiket itu juz brhrga 20 hengget..sbenarnye plan nye cggini,ktorg bli 8 tiket..4 hooperz dan 4 lgi ip man...lpas bli tiket,tiket ip man akn msuk ke dlm poket dan tiket hooperz yg akn dikoyakkan abg itu..slepas mnjerit "GO HOOPERZ!!!",kami pn mnonton ip man...


KOMEN TERHADAP IP MAN


aku xkan mnyesal xtgk iron man!!!!cite ip man boleh dikatekan mninggalkan kesan mndalam umpama ati aku ditumbuk dgn teknik wing chun brdetak detak..aku boley ra
se perasaan patriotik itu apabila sammo hung xnk mngaku klh wlaupown separa mati krn si twister(name mcm air yg bpak aku ske mnom) tlah mghina seni bela diri cina.. "aku boleh bersabar dlm ....(xigt),tp aku xkan benarkan seni bela diri cina dihina!!!" ayt itu msih trngiang2 di telinga aku mmbuktikan btapa org2 cina dlm cite ip man itu akn lakukan ape saje ntuk mmpertahankan budaya dan lambang pegangan diorg..cite ni boley kate epik gak aa sbb bg aku cite ni not juz plain entertainment(yeah,iron man is so DAMN PLAIN ENTERTAINMENT!!!)aksi die plak jgn ckap aa en..fighting die dasat gile..mase lawan kat pasar tu,mase ip man ngan leung kne kepung,aku pn mcm jd takot gak..haha..ttibe aku rase mcm aku yg leung,bkn ip man..aku ttibe rase mcm ip man kate kat aku,"cpat ikut gerak laku aku"...aku xske tgk satu cite yg watkan aku tggu slame 2 jam,kmudian mmbiarkan aku pulang ke rumah dgn prasaan malas2 sperti aku xpnah tgk pn cite tu..ip man trnyata bkn bgitu..stiap kemerduan bunyi tumbukan ip man umpama melodi indah yg mungkin mghiasi caller ringtone aku mggantikan irama ayat2 cinta dr rossa..elemen pnting cite ni adelah unsur2 btape kite harus mnyayangi budaya kite n brusaha ntuk mmpertahankannye..si twister tu plak mmg mcm sial tp brmkne lakonan die bgus aa en..haha..anta si twister je da boley cabar shaheizy sam..kah3..so overall,ip man itu bez dan rm20 adelah hrga yg padan dgn kualiti citer itu..mybe hrga yg pdn ntuk hooperz hnylah rm2...so,thnx wilson yip for a great story...owh,and yeah,thnx HOOPERZ for making us able to watch the movie..LOVE HOOPERZ!!!GO HOOPERZ!!!

"each person's dignity is the same..so,from now on,let's learn to respect each other..."

Sunday, March 21, 2010

brjumpe morning musume part 2....

baring2...ttup mate...bkak mate....bkak mate nmpak ape??

kat mane la plak ni..rmainye org jpun kat cni..nsib baik ade farid kat sbelah...tgk2 kiri kanan rmai btol org jpon pkai cosplay..."oww,ni japanese expo rupenye
.." kate ku sperti pnah prgi pdahal aku xpnah tawu akn kwujudan mnde2 sperti ini..tape aa..aku pn cuci2 mate tgk gadis2 jepun..aku tah cmmane ngan farid dpt pass backstage..rmai gak org2 jpun yg aku xknal ttapi comel mmbuat prsembahan..aku pn lyn diri je smpai la pngacara majlis kate..

"yoshhh..bla3..bla3..wink2..wink3..oink3...MORNING MUSUME!!!!"

ahh sudah!!!!morning musume dtg!!!!????mane mreka!!!mane mreka!!!!aku pn lari2 tnpa mghiraukan farid sbb farid bknlah wtak utama dlm cite ni pn..aku pn igt2 lupe je samada farid mmg ade ngan aku mase tu..aku carik2..mane la mreka2 ini!!!!pncarian aku trhenti apabila trnampak seorg gadis brkimono merah..

"gg..ggaa..gaki-san!!!!!!!!!gakisan!!!!"

aaa!!!!itu die!!!aku trjumpe niigaki risa!!!di blakang die ade ai tkahashi n brduyun2 lgi ahli MM kat blakang mreka...sronok gile aku..aku ckap kat gaki-san nk mnx amik gmba tp die kate diorg da nk wat prsmbahan so xsmpat..then aku kate dlm bi,"can u come back here after ur performance?" dan jwpn yg akn mmbuatkan sume org brasa epi muncul juge apabila die me-reply "sure!" diorg pn wat la prsembahan...

lpas je abes prsembahan..gakisan mmg mnepati jnjinye...mmg die dlu pn yg smpai..aku pn trcari2 la mane anggota yg laen..kmudian,smpai la mreka..AI TAKAHASHI,ASAMI KONNO,HITOMI YOSHIZAWA,MARI YAGUCHI n bla3 sume ade..pstu aku pn setting ngan kameraman bhagian mane nk amik gmba..setting nye setting nye setting,adekah aku dpt amik gmba ngan diorg??

......................................................................................

xrupenye...ini krane di kala itu yaguchi sdg sebok maen game n sume MM yg laen sebok mnonton yaguchi brmain game..da aa mase tu yaguchi tgh siyes gile..ade sorg ahli MM aku xigt sape bgtawu aku yg yaguchi tgh concentrate gile sbb die bru je klah td mase maen game tu so die nk maen btol2..aku pn hmpa apabile mlihat sorg pn xhiraukan aku..haha..

then aku trbangun...dan jalani khidupan sperti bese..nape mmpi2 musume aku msti brakhir dgn kecelakaan??hahah..tp mmg bez mmpi td..syg mikitty aku tade di dlmnye..huhu..


(gambar hiasan :- cggini aa lbey kurang diorg pkai dlm mmpi aku..hahaha)


Thursday, March 18, 2010

Movie In Review : List of good films you maybe don't know...

cite2 ni sume aku da tgk..trime kasih utube!!!

Oldboy
Genre : action/psychological thriller
Country : Korea
seorg llaki diculik dan dikurung slame 15 taon di dlm sbuah bilik tnpa mngetahui apa2 sbb pn..15 tahun kmudiannye,die dilepaskan..juge tnpa ape2 alasan..n llaki ni yg brname oh-dae su ni hny mmpunyai 5 ari ntuk mngetahui sbb mngape die diculik dan dikurung...n trutamenye,sbb mngape die dilepaskan..(klu korg btol2 mndalami mybe cite ni akn jd bez)

Battle Royale
Genre : action/thriller
Country : Japan
zaman post-apocalyptic jpun,negara jpun smakin musnah..rmai ilang kerja,plajar2 boikot skola..mmbuatkan org dewasa mula ilang kpercayaan kpd anak2 muda..gentar akn anak2 muda ini mmpu mndtgkan msalah kpd negara,satu syllabus plajaran bru dibuat dan dinamakan BR-Act..plajar2 diletakkan di sbuah pulau dan disuruh bunuh ssame sndiri..Battle Royale mrupakan filem enak untuk golongan2 yg sukekan filem2 brgenre splatter ataw dlm bhasa kasarnye adalah "filem yg mmpunyai darah di mrata2 tmpat"...plotnya ringan2 sahaja ttapi jantung akan brdegup kencang stiap kali para pelajar itu mngambil kputusan ntuk terus hidup....dgn cara mmbunuh rakan2 mreka yg lain...scene di dapur apabila pelajar2 wanita hendak mreneh sup untuk shuya nanahara adalah antara scene pling digemari..harus diingatkan bhw di dlm filem ini,wanita adalah lebih ganas dr llaki..

The Host
Genre : thriller/monster film
Country : Korea
filem monster pling bez bknlah cloverfield mahupun godzilla..ttapi cite the host yg agak funny citenye tp jgak mnyayat ati n mmpunyai unsur2 kekeluargaan..brkisarkan mngenai seekor makhluk mutasi yg tlah mngganas di sungai han tlah mngambil anak ppuan sorg n dibawa ke satu pmbentung yg dijadikan sarangnye..bpak ppuan tu yg agk ayam,mkcik ppuan tu,pkcik ppuan tu,n atuk ppuan tu brusaha mncari jln ntuk mncari kmbali anak itu..keadaan disukarkan apabila satu dunia sdg mncari ayhnye yg tlah trkena darah makhluk itu n dikhuatiri akn mmbawa virus..

Infernal Affairs
Genre : action/spy film/drama
Country : Hong Kong
ntuk mngetahui lbey lanjut mngenai aktiviti skumpulan gengster Triad trbesar di Hong Kong,polis hong kong tlah mletakkan seorg informer di dlm kumpulan gengster trsebut slame lbey 3 taon(rase aku laa)..dlm mase yg same tnpa pngetahuan polis,ktua gengster tu gak tlah mletakkan seorg org dlm di dlm kumpulan polis..apabila mngetahui prkara ini,informer polis n org dlm Triad brusaha ntuk mndedahkan identiti musuh dlm slimut...sblum identiti mreka trbongkar dahulu..di-remake dlm Hollywood brtjuk The Departed..mnang Oscar for Best Picture..berani dikatakan di cni bhw Infernal Affairs adalah filem trbaik dlm genrenye...unsur2 suspen dan drama lengkap dan diadun dgn bgitu baik...bknlah suatu filem action yg mmbuta tuli.

American History X
Genre : action/drama(more to drama)
Country : America
derek vinyard mrupekan ktua dlm satu organisasi Nazi yg amat sygkan adiknye...pd suatu ari,bliau tlah mmbunuh sorg org itam n wat curb-stomp(ltak mulut atas divider jalan pstu pijak) kat sorg lg mmbuatkan bliau ditangkap..dlm mase die kat dlm pnjara,die dikhianati kaum2 nazi kat dlm tu n brkawan baik dgn seorg org itam mmbuatkan die mule sdar ngan erti idop..dlm mase yg same di umahnye,adiknye tlah trjebak habes dgn rkan2 Nazi yg pnah mnjdi org2 bwh abg die..

Young and Dangerous series
Genre : action/gangster film
Country : Hong Kong
long after Godfather and long before Crows Zero,there is Young and Dangerous..brkisarkan mngenai mafia2 Cina ataw Triad society yg trjebak dgn underworld Hong Kong..antara group yg pling hbat adelah Hung Hing Triad yg dianggotai oleh Chan Ho Nam(antara gengster pling kool dlm sjarah) dan jgak Chicken Chiu dan kwn2 mreka yg laen..mlalui series 1-5,kite dpt mlihat bgaimana Chan Ho Nam brubah drpd bdak bwahan dlm Hung Hing kpd org yg brtanggungjwb mmimpin Hung Hing..cerita Young and Dangerous mrupakan antara francais yg pling top di Hong Kong.wlau bgaimanapun,karya2 Young and Dangerous hnylah mnggunakan plot yg ringan krn apa yg ingin ditonjolkan smemangnya adalah aspek cara hidup gelap ahli2 Triad Hong Kong.Plotnya scara umum brkisarkan samada perebutan kuasa antara 2 puak,atawpun kisah hidup Chan Ho-Nam dalam mniti stiap hari dlm Hung Hing.namun,cerita ini msih ssuai ditonton krn ia mngungkap dgn detail mngenai khidupan seorang ahli Triad..

Kill Bill
Genre : action/splatter film(splatter film ni filem pncung2 mcm korg ske tu aaaa)
Country : America
akmal msti akn gelak bsar tgk aku tlis psl ni tp trailer die sket pn xmggambarkan prkare sbenar..Kill Bill brkisarkan mngenai pncerobohan majlis prkahwinan yg dilakukan oleh Deadly Viper Asassins yg diketuai Bill tlah mmbunuh suami n rmai lgi org yg dpt ke majlis prkahwinan Beatrix Kiddo..Beatrix Kiddo mrupakan slah seorg drpd Deadly Viper Assassins dan dianggap pling hbat apabila diberikan gelaran Black Mamba(ular tedung pling dasat kat dunia ni)..Stelah sedar dr koma..Beatrix Kiddo bangkit mnuntut dndamnye n die mngalami pngembaraan ntuk bunuh stiap anggota dlm Deadly Viper Assassins dan sterusnya...killing bill...

Waterworld
Genre : science-fiction/action/adventure
Country : America
pd zman akn dtg,global warming mnyebabkan ais2 kat ktub cair..dunia tggelam dan yg tggal hnylah lautan di mane2..ini mmbuatkan manusia2 di zman ini prcaye daratan itu hnylah mitos dan hny air yg ade kat dunie ni..hero kite adelah seorg manusia yg mmpunyai sdikit mutasi ikan yg dipnggil ape aku xigt...citer brmule apabila seorg bdak yg brname enola yg mmpunyai tatoo yg dipercayai mrupakan peta yg boley mmbawa ke daratan..

20th Century Boys
Genre : psychological thriller/action/sci-fi
Country : Japanese
cite ni aku xtgk lgi..akn ttapi,cite ni diadaptasi drpd manga 200 lbey episod yg aku da bace drpd awl smpai abes..ntuk komik,aku brani mngatekan bhw komik ni adelah komik pling kool aku pnah bace dlm idop aku n probably cite yg mmpunyai antara plot pling kool dlm sjarah..aku sgt ske kan cite ni!!!mmandangkan filem adaptasi dr manga,aku brpndapat bhw cite die msti same je en..cite die mcm ni..skumpulan bdak2 yg ske brimaginasi main2 kat port rhsia diorg..n satu ari,diorg brimaginasi trlalu jaoh..diorg brimaginasi mcmmane dunia ni akn musnah n diorg akn mnyelamatkan dunia..dlm imaginasi diorg,dunia ni akn musnah mlalui bberape fasa n fasa2 itu dicatat dlm satu buku yg digelar book of prophecy..diorg ramalkan dunia akn musnah pd taon 2000..pd taon 1997,sume mnde yg ditulis mnjadi knyataan..seorg llaki misteri brname "friend" muncul n mnganggap dirinya pmimpin umat manusia..prkare2 yg ditulis di dlm book of prophecy mnjadi knyataan mnyebabkan mreka mngetahui bhw...friend mrupekan slah seorg rkan mreka smase mreka kecik2..

Beautiful Boxer
Genre : action/sports/drama
Country : Thailand
mngisahkan mngenai nong toom parinya yg drpd dlu skekan prkare2 yg lbey mnonjolkan ciri2 kewanitaan biarpun bliau sbenarnye seorg llaki..wlaupun bgitu,bliau tlah dikurniakan spasang kaki yg sekeras besi dan spasang tgn yg sekeras knuckle yg digunekannye ntuk mnyara khidupan kluarganye yg ssah sbg seorg pninju muay thai..prasaan cintenye kpd kperempuanan trbawa2 shingga ke dlm gelanggang n mnyebabkan die mnjadi pninju fan-favourite krn gayanya yg unik ttapi hbat brtinju..apa yg dianggap oleh fans sbg hny gimik n trademark smate2 mnyebabkan nong toom di dlm dilemma krn bliau mmg siyes ntuk mnjadi seorg wanita..hohoh

Grease
Genre : musical/comedy/teen
Country : America
klu korg tgk grease,korg akn kate high school musical is a wannabe..mngisahkan mngenai 2 geng llaki n ppuan yg brname T-Birds(geng llaki) n Pink Lady(geng ppuan)..dlm satu prcutian musim panas,ktua T-Birds iaitu Danny Zuko tlah brcinte2 ngan Sandy..Danny Zuko dianggap llaki pling kool kat Ryder High School..apabila naek skola,trkejut bruk die apabila mngetahui Sandy da pndah skola n da join Pink Lady..ntuk mnjage reputasinye,Danny Zuko tlah mngayam2kan Sandy spaye die akn nmpak kool n tidak jiwang di hdpn kwn2nye yg laen mnyebabkan Sandy benci kat Danny...mnyedari yg Danny smemangnye ske kat Sandy,Danny brusaha ntuk mmenangi kmbali ati Sandy dgn brlatar-blakangkan lagu2 yg bez...

Phenomenon
Genre : science-fiction/drama
Country : America
mngisahkan mngenai sorg ni yg tlah trnampak satu cahaya yg dipercayai milik makhluk asing..slepas mndapat cahaya tu,die scare ttibe jd pndai gile.die boley brtutur dlm bhasa spanish dgn sefasih2nye,mnyenaraikan sume jenis2 mamalia kat dunia,culculate umo sseorg dgn mase yg singkat brdasarkan maklumat2 yg diberi dan die jugak boley mggerakkan objek tnpa mnyentuhnye atawpown ESP...akn ttapi,bakat ini dtg brsame ssuatu yg boleh mngancam nyawanya apabila bliau tahu yg bliau mmpunyai tumor dlm otaknye yg boleh mmbawa maut.

Mighty Ducks (trilogy)
Genre : sports/kids
Country : America
mngenai satu pasukan hoki ais yg dianggotai remaje2..citer ni mnceritakan mngenai bgaimane hubungan erat antara coach diorg n bdak2 ni mnyumbang kpada kejayaan diorg dlm prmainan hoki ais...dlm ducks 1,mreka masih lgi brmain2 di liga2 bwhn..dlm ducks 2,mreka da mwakili USA dan dlm ducks 3,mreka da msuk kolej..n bla3..korg wiki sudeyh...

Black Water
Genre : horror/thriller/animal film
Country : Australia
cite binatang yg aku brani kate cite binatang pling bez skali sbb boley brmain2 ngan prasaan pnonton..faktor durasi brape menet buaya tu kua xlgi pnting dlm cite ni..cube bygkan,korg kat tgh2 paya bakau,atas pokok bakau,bwh tu ade seekor buaya brsiar2 mngelilingi pokok tu..bot korg kat dpn tu je tp trbalik aa..buaya lak kgkdg je ade,klu brenang cpat2 nmpak mcm boley lpas..tp brape sure yg korg akn lpas!!???brape sure korg yg mase korg brenang nnti,buaya tu xkan serang!!!???brape sure!!!??cite ni kool sbb mggunakan satu setting utama spanjang filem n plakon die ade 3 org n satu binatang shaja...ntuk filem brbajet rndah,filem ni boley dikatekan tramat dasat...ALONG CAME MR. CROCODILE...SNAP!!!SNAP!!!SNAP!!!!

Best Of The Best
Genre : fighting/sports
Country : America
ahli2 taekwondo trhebat di america tlah dikumpulkan ntuk mnyertai prtanding taekwondo yg akn mmbuatkan mreka brdepan pasukan korea..antara ahli2 taekwondo america adelah tommy lee,alexander grady,travis brickley,sonny grasso..tommy lee brhadapan dgn msuh trhebatnye dae-han park yg tlah mnyebabkan kematian abgnye dlm prlawanan taekwondo juge..masing2 mmpunyai alasan sndiri dlm mnyertai prtandingan ini dan tommy smestinye mmpunyai satu tjuan,satu harapan,satu destinasi iaitu ntuk mnuntut bela di atas kmatian abgnye..konflik2 yg dihadapi di dlm pasukan amerika mmbuatkan pasukan itu pincang dan xbrsatu shingga khadiran coach frank couzo..mreka trsedar akn kpentingan brsatu padu apabila ayt "A TEAM IS NOT A TEAM UNTIL YOU GIVE A DAMN ABOUT EACH OTHER!!!"

Tae Guk Gi : Brotherhood of War
Genre : war/drama
Country : Korea
aku anggap rmai yg tatawu cite ni wlaupun in reality,kat korea cite ni adelah antara cite pling dasat prnah ade dlm sjarah filem2 asia n filem ni adelah antara filem yg mndapat kutipan trbnyk dlm sjarah industri filem korea..n mmg filem ni deserve..dlm bnyk2 filem yg trsenarai kat cni,aku brani kate tae guk gi adelah cite pling bez dkat cni..mngenai spasang adik bradik jin-seok n jin-tae yg scare tidak rela tlah dipilih ntuk mnyertai peperangan antara south korea dan north korea..jin-tae dan jin-seok sgt rpat..smase dkat army,jin-tae mnjage sgale2 psl jin-seok dgn hrapan jin-seok akn hidup n akn blik umah..die gak tlah mmbuat satu prjnjian dgn komando nye bhw klu die braksi cmerlang dlm pperangan,adik die akn dihantar blik ke umah..disbbkan itu,die mule jd manusia brhati kering yg akn mmbunuh mane2 saje komunis di dpn matenye hingga mndapatkannye medal of honor..adiknye pula mule rase benci akn sikap abgnye biarpun ape yg abgnye buat hnylah smate2 ntuk mmbolehkan die pulang ke rumah..5 star forever!!!!

Lucky Number Slevin
Country : America
Genre : action/thriller
cite yg sgt bez...basic cite ni mggunakan satu falsafah Kansas City Shuffle..Kansas City Shuffle mngatekan "when everybody turns right...you,turn left..." cite ni mngajar kite ntuk not to overlook things..cite ni mngisahkan seorg yg brname slevin kelevra yg kononnya tersekat di tgh2 perbalahan antara seorg mafia israel ngan sorg gengster brkulit itam yg dulunye brkawan baik..slevin kelevra disalah anggap sbg nick fisher yg brhutang dgn ddua gengster ni..sbg cara ntuk mmbyr hutang,stiap gengster mngarahkan slevin ntuk mmbuat dajjal trhadap gengster yg laen...ape yg dilihat sbg slevin kelevra mrupakan mangsa keadaan trnyata bkn bgitu krn slevin kelevra lbey bijak...sbb itu when everybody turns right....you turn left...

Kisaragi
Country : Japan
Genre : black comedy/suspense
cite ni pun bez..wlaupun dgn camera work and setting yg mnampakkan filem ni umpama satu karya murah lgi brbajet rndah,tp filem ni mmbuktikan bhw plot itu sndiri mrupekan elemen utama dlm ssebuah filem..mngisahkan mngenai 5 ahli fan club miki kisaragi yg tlah mmbunuh diri stahun yg lalu brkumpul dlm satu majlis mmperingati kmatiannya..masing2 mggunakan nama pena sperti Guru,Yasuo,Snake,OdaYuuji,dan StrawberryGirl(llaki).dlm masa mreka minum2 ntuk mmperingatin mndiang miki kisaragi,OdaYuuji scara tiba2 mmbuat satu konklusi bhw miki kisaragi bknlah mmbnuh diri,ttapi dbunuh!!!ini mnybabkn brbgai2 jenis teori dan persepsi dikeluarkan dr stiap 5 org trsbut yg rupa2nya lbih drpd skadar peminat miki kisaragi..stiap drpd mreka mmpunyai sjarah sndiri dgn miki kisaragi..smakin bnyk teori yg dikeluarkan,smakin mnjadi2 kes trsebut dan smakin hampir mreka kpd kbenaran..suspense and beautiful!!

The Usual Suspects
Country : America
Genre : crime/psychological thriller
verbal kint yg tempang telah dibawa ke balai polis ntuk disoal siasat polis yg brnama Dave Kujan mngenai punca2 yg mmbawa kepada termeletupnya sebuah kapal besar yg tlah mragut nyawa ratusan org di dlm kapal bsar trsebut..maka brceritalah verbal kint dlm nada yg lemah yg mnunjukkan btapa longlainya bliau..brceritalah bliau dgn jujur mngenai sgala yg tlah trjadi...maka trpecayalah Kujan dgn ceritanya...akan tetapi,hny krn ssuatu cerita itu diceritakan dlm nada yg jujur,dan dipercayai oleh seorg anggota polis yg brkaliber...tidaklah mmbuktikan kesahihan cerita trsebut..

Election
Country : Hong Kong
Genre : action/thriller/crime
cerita ini diarahkan oleh seorang pengarah hong kong yg scara tibe2 mletakkan diri bliau sbgai di antara para pngarah yg pling aku kagumi karya2nya...seorang pengarah yg sering mmbuat filem brkenaan jenayah,ttapi jenayah itu xprnah disampaikan dlm cara ringan malah sntiasa dibanjiri dgn elemen2 suspen dan drama..filem ini mngisahkan mngenai perebutan ntuk mmiliki Dragon Head Baton oleh Lok dan Big D..sudah menjadi adat resam atawpun tradisi dalam kongsi gelap Triad Wo Shing Wo ntuk menabalkan ssiapa yg mmiliki Dragon Head Baton sbagai penaung baru dlm kumpulan besar itu.Maka berkempenlah Lok,dan berkempenlah Big D.Kedua2 mmpunyai attitude yg brbeza.Big D dilihat sbg seorg tirani yg panas baran dan kasar manakala senyuman yg sntiasa terukir di bibir Lok mnampakkan beliau sbg seorang yg tenang.Dsbbkan kewibawaan itu,Lok diangkat menjadi Dragon Head dan ini mnimbulkan kmarahan Big D shingga Big D mengancam untuk mmulakan kumpulan kongsi gelap baru.Selepas prbincangan 1 dgn 1 dgn Lok,brulah Big D stuju ntuk bersatu....sehinggalah....

Exiled
Country : Hong Kong
Genre : action/drama/crime
ssudah selesai mengamati karya Johnnie To iaitu Election,terasa seperti inginkan lebih drpd bliau..jd karya Exiled tlah dipilih ntuk mnjadi penyambung keghairahan trhadap filem2 arahan To biarpun Exiled dikeluarkan trlebih dahulu sbelum Election.Ternyata tidak mnghampakan,Exiled mmpunyai plot yg bgitu unik.Di dalam filem ini juga,pnonton dpt mnyaksikan aksi tembak mnembak juga dipersembahkan dlm cara yg bgitu unik.cerita ini mnitikberatkan persahabatan...juga dalam cara yg unik..cerita brmula apabila 2 org hitmen tlah dihantar untuk mmbunuh Wo yg dlunya pnah mmbuat cubaan bunuh trhadap kepala kongsi gelap Fay..kmudian,dtg pula2 lg hitmen iaitu Tai dan Fat.......yg akn mlakukan apa sahaja untuk mmastikan Wo hidup.maka brlakulah tembak mnembak di dalam rumah kosong Wo (krn Wo bru brpindah)...stelah semua kehabisan peluru.....mreka brdamai..maka trhurailah sejarah silam mreka yg mletakkan diri mreka berlima sbg sahabat karib...maka brsatulah mreka demi untuk mlepaskan diri drpd genggaman Fay.

Shinjuku Incident
Country : Hong Kong
Genre : action/drama/crime
filem lakonan jackie chan yg sntiasa dianggap paling tidak jackie chan sekali..buat pertama kalinya filem jackie chan tidak mmpunyai niat untuk mnonjolkan babak2 aksi yg dasat..akan ttapi,wlaupun dlm filem ini jackie chan telah lari sehabes2 jaoh drpd genre tipikal bliau,filem ini sgtlah tidak mghampakan!unsur drama yg dismpaikan dlm filem ini ckop kuat..kdgkala boleh dianggap sbg sebuah filem dark..ini juga salah satu cerita yg brjaya membawa genre action lari drpd tanggapan org rmai bhw filem2 aksi hnylah filem ringan dan plain yg hny mnitikberatkan letupan dan das2 tembakan..jackie chan mmbawakan wtak Steelhead,seorg warganegara Cina yg mmasuki jepun secara haram krn ingin mncari teman wanitanya...apa yg Steelhead xtawu adelah tman wanitanya kini mnjadi isteri Eguchi,seorg ketua Yakuza.krn tidak mawu hidup dlm kesesalan,Steelhead mngambil kputusan untuk mghabiskan apa yg dimulakannya dgn mncari jalan untuk menjadi warganegara tetap di jepun dan ingin mmbela nasib2 immigran Cina di cna.Maka bkerjasamalah Steelhead dan Eguchi.Hati Steelhead yg kering telah mndapatkan bliau kawasan milik Gao maka trpeliharalah nasib2 immigran Cina.Dgn kredibiliti dan leadership Steelhead,org2 Cina semakin dipandang tinggi sehingga mmpunyai kumpulan sndiri yg kini makin digeruni.Namun,dgn nama dan kuasa yg mreka ada,kwn2 Steelhead mulai korup..dlm masa yg sama,Yakuza2 sbenar sudah tidak tahan mlihat tingkahlaku org Cina yg mulai lupa bhw mreka hny mnumpang,maka mreka brsepakat ntuk mgunakan kod arahan samurai,Bushido..

Meet Joe Black
Country : America
Genre : drama
cerita yg pnjg,pace agak slow..mgkin bkn filem untuk ssetengah org,ttapi citer ni adelah satu citer yg bez ditonton..ditambah pula dgn brad pitt yg masih brambut kuning belah tgh dan brmuka sperti seorang budak drjah satu..plot die klu diikutkan agk tahyul dan khurafat..ttapi ini yg sering disalah tafsirkan sume org yg tonton filem..tontonlah ssebuah filem dgn suatu kesedaran yg korg sdg mnonton filem..jd suke hati lah klu tibe2 awan brubah jd wrna hijau atawpun MALAIKAT MAUT TURUN KE BUMI DLM BNTUK SEORANG MANUSIA...brkisarkan mngenai ahli prniagaan kaya Bill Parrish yg sudah dpt mrasai ajalnya akn tiba..namun,yg dia xtawu adelah ajalnya bukan dtg dlm bntuk satu kemalangan kereta,atawpun penyakit,atawpun wabak2 atawpun apa2 shj yg boleh mmbawa kmatian..ajalnya dtg dlm bntuk sebuah figura manusia iaitu brad pitt..malaikat maut dtg sndiri ke bumi untuk mmbawa Bill Parrish 'pulang'..tp sbelum itu,malaikat maut brhasrat untuk brsiar2 di atas bumi mlihat tingkah laku manusia...dgn alias JOE BLACK,sang malaikat maut mnjalani khidupan seorang insani dan jatuh cinta kpd anak Bill shingga pd suatu masa,dia juga ingin mmbawa anaknya 'pulang'

The Shawshank Redemption
Country : America
Genre : drama
brkisarkan mngenai Andy Dufresne yg disabitkan ksalahan mmbunuh isterinya lalu dihantar ke penjara SHAWSHANK yg dianggap tiada siapa dpt mlarikan diri dr ctu..andy dufresne dan rkan2nye mnjalani khidupan yg ssah dgn pngawal2 yg gedebe dan juga warden yg mnggunakan dufresne dlm satu penyelewengan....namun,dufresne xpnah putus asa..dia tawu dia xslh dan dia akn lakukan apa shaja untuk keluar drpd SHAWSHANK..tidak kira dgn apa cara,xkira proses itu mngambil masa sberapa lama pun...dan xkira sberapa kecil lubang yg dijumpai,selagi dia rasa lubang itu akn mnghubungkan dia dgn dunia luar,dia akn lakukan apa sahaja untuk muat masuk ke dlm lubang itu....FEAR CAN HOLD YOU PRISONER,BUT HOPE SHALL SET YOU FREE

The Experiment
Country : America
Genre : psychological thriller
another cool stuff...msg cite ini sgt clear dan sgt tepat dan sgt padu...simple shj ape yg hndak disampaikan....manusia xboleh hidup dlm keadaan dikawal...manusia akan memberontak!!citer ni brdsarkan satu psychological experiment yg sbenar..slh satu sbb cite ni bez gak adelah sbb filem ni didukung oleh Forest Whitaker dan Aiden Brody yg mmg powerful lah lakonan die...citer ni mnunjukkan mcmmane seseorang manusia itu boleh berubah apabila diberikan kuasa dan bgaimana seseorang manusia itu boleh berubah apabila mnjadi mangsa sang empunya kuasa..Aiden Brody dan bberape org llaki tlah mnyertai satu experiment,mreka akan merasai sndiri bgaimana khidupan di pnjara dgn keadaan terkurung dan tidak bebas.dalam masa yg sama,mreka2 itu dibahagikan kpd 2 golongan,golongan banduan dan golongan guard...sebelum eksperimen brmula,semua nmpak aman je...brsalam2 dan sbagainya..wlau bgaimanapun,sgala2nya brmula apabila guard2 mula slah guna kuasa.Forest Whitaker yg sbelum ini brkawan dgn Aiden Brody tlah mlakukan pnindasan trhadapnya krn mndakwa Aiden Brody punca banduan2 mmberontak.Cam Gigandet plak meliwat slah seorang bnduan..klimaks trjadi apabila semua banduan dah xthn dgn guard......dan mula merampas kuasa..

Monday, March 15, 2010

THE BIRTH

arini 16/3..smlm of course la 15/3...pd 15/3 katenye akk akn mmberanakkan seorg anak..aku pn sbg pak su yg mulia lgi cemerlang mngambil kputusan ntuk mnunggu klahiran anak itu spaye aku dpt humming lgu aruiteru kat tlinge die..tggu pny tggu pny tggu,prot bkn maen lpar..da pkol 2,anak msih blom mmunculkan diri..kol agh nk blik..agh pn mmbuat aku lega krn bliau akn amik aku ni spital horror ni..dgn brani n slambe n dgn brbekalkan pndapat "i don't believe in ghosts because i'm a man of science(hahaha).." dgn slambenye aku tron lif sorg2 dgn muke toya..msuk dlm lif,trlupe la plak tgkat baper!!!gamble aa tgkat G..smpai tgkat G amik kaw,org sume tade,pntu brkunci..pstu ade lorong gelap gile..relax2,i'm a man of science en..hahah..man of science man of science pn tringat la aku cite2 antu yg aku pnah tgk mcm 4bia,n cite2 antu yg brkisarkan antu spital yg laen..spital ni bnyk pntu..aku pggil pntu2 tu pntu tnpa kmbali..skali korg msuk,korg da tatawu mane nk kua..aku mlas aa nk try2 msuk pntu sbb name2 bilik kat spital ni plik2 sket..apriotriosis aa,ginekologis aa,tgk2 bhasa mlayu nye adelah bilik mayat..xke sial tu..tron gi tgkat B..lgi aa mcm baghal tmpat die!!!!last2 aku msuk lif,kol abg fariz tros smbil mnyumpah2 seranah hospital..tmat la idop aku sbg future uncle pd 15/3...

kol 5 pagi xtdo lgi smpai kol 7..lyan blues snsorg smbil dgr lgu2 jpun..sebak gile ati ini..hoho

16/3...
bliau da lahir!!!!bliau da lahir!!!!!bgai guruh brdentum di umah mngejutkan aku drpd tdor..YA ALLAH!!!die da lahir!!!dat kid has been born!!!!mmule aku mamai2 gak mcm mlas nk pegi,tp aku tanak aa nnti anak itu xknal sapekah su yol trcinte..so aku pn mandi2 n gi aa ikot bgcik n mak..smpai2 saje aku jd plik..ni apehal baby ni gmuk smcm je??ohh,kakakku rupenye n bkn baby..hahaha..aku tawu akk akn bace mnde ni sbb tu aku sngaje tlis cmtu..ttibe,abg fariz msuk ke dlm stor yg smpan bnyk2 bayi tu n mmbawa kluar satu troli..die da dtg..the new addition of the family!!!mase aku tgk baby tu,dlm ati aku mnyebut,"gud job bro and sis"..haha..anak tu mmg comel..ikot mak die kulit putih mlepak..tp die asik tdo je...itu ikot bpak die..aku pn cium2 die..mnde ni mybe akk n abg fariz tatawu tp aku tlah mnyanyikan lgu aruiteru kat tlinge anak yg brname aiman itu..hoho..pstu die ske maen2 ludah plak..aku pn sbg pak su yg prihatin mngelap2 air liur itu..pstu nk nguap2 lak..gigi pn tade nk nguap2..hohoh..tp mmg comel..aku ade amik gmba ngan bliau..Alhamdulillah sumenye slamat...hohohoh

EVERYBODY HAILS TO THE FUTURE ME!!!!


(kaki maen bola mcm bgcik,tgn maen gita mcm angah,otak imaginasi mcm aku)

"aiman comes,aiman sees,aiman wil conquer"

WE ARE SPARTANS!!!

Pengkalan Chepa - Heyy mates!! walau ke penghujung dunia aku pergi pown(yea2 aku taw bumi ni sphere), xakan aku delete website blog ni dri history comp aku! tuh pown kalau xtgk ehem2 tuh ar, terdelete gak kowt. huhuh. Aku malas nak cite sal life aku kat mrsm cmne, sbb korang ley bygkan, cube korang bygkan bnde yg paling teruk korang ley bygkan. cmtuh ar kot life kt sne. hoho xde ar. of coz ar aku xley crida kwan2 cm korang sume nih, dulu aku ptut brsyukur kott dpt kwn cm korang sume tp aku cm kerek sket kot. huhu. so haaaaaaaaa that's all for now. bile2 nak lepak ajak lah keh. cheers mates! - akmaledzraf