BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, December 11, 2009

Movie in Review : Your Guide For A Spooky Holiday

aku seorg yg brani...knp??sbb aku pnah tgk cite2 ni..

Nang Nak http://en.wikipedia.org/wiki/Nang_Nak
roh seorg isteri bangkit kmbali ntuk brsama suami yg trcinta...nk tawu ape mksud cita terlarang yg sbenar2...tgk cite ni dan tgk mcmmane Nak mlawan sgala tentangan trmasuk hukum dunia yg melarangnya ntuk masih brgentayangan di atas bumi nyata... seram gile...

The Sisters http://www.imdb.com/title/tt0450087/
skumpulan pmuzik yg lpak2 kat sbuah hotel rase rimas apabila tgk sehelai kain putih trgantung2 dkat siling tmpat aircond bilik itu...seorg drpd mreka yg rimas ya amat sgt tlah mnarik kain yg pnjang itu smbil mndongak ke atas...stelah mnarik bberapa ktika...die ttibe mggelabah dan lari mninggalkan bilik itu..yg laen plik..sorg lgi tarik kain tu dan sorg lgi dan sorg lgi dan sumenye blah dr bilik tu mninggalkan sorg ppuan..ppuan tu dongak...die nmpak...hantu saeng dow mrangkak keluar drpd siling itu...pon takot gile...

Raaz http://en.wikipedia.org/wiki/Raaz_%282002_film%29
cite hindustan...suami yg baik tlah mmbawa isterinye ke umah lame mreka..di ctu,isteri die tlah diganggu kelibat...kelibat yg sbenarnye adelah bkas ppuan simpanan suaminye yg tlah mati...pown takot gile...

Ghost Game http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_Game_%28film%29
skumpulan peserta rancangan realiti TV brtanding ntuk mrebut baper juta baht tah dgn mnjadi the last man standing dlm sbuah pnjara lama yg mmg trkenal dgn kehantuannya...

4bia http://en.wikipedia.org/wiki/4bia
4 citer digabungkan skali...cite ni takot gak aa...but boley brtahan lgi rasenye...org kate phobia 2 lgi bez tp aku xtgk lgi sbb kwn2 aku tanak tgk...

Exorcism of Emily Rose http://en.wikipedia.org/wiki/The_Exorcism_of_Emily_Rose
cite ni plak harus dipuji lakonan plakon die yg brjaye mmbuatkan sperti btol2 dirasuk 6 syaitan..saat2 die dirasuk mmg bez n takot..based on a true story of anneliese michel...takot2...kmatian emily rose diimbas kmbali dlm satu prbincangan dlm mahkamah mngenai tuntutan mahkamah yg dikenakan ke atas paderi yg dikatakan punca kmatian emily..

Jangan Pandang Belakang http://en.wikipedia.org/wiki/Jangan_Pandang_Belakang
opah die scary gile..haha..abg aku kate jgn tgur pown tkot but sygnye..aku tidaklah mnonton lgi..cite psl botol yg ade saka..msti korg tawu nye en...

To Sir With Love http://en.wikipedia.org/wiki/To_Sir,_with_Love_%282006_film%29
fuhh..cite ni agak psycho sket...ade unsur2 cite the usual suspect tp diceritakan dlm care yg lbeyh dasat..brkenaan dgn reunion bberape org murid dgn seorg guru yg xmcm reunion laen...jika slalunye reunion brkenaan dgn brbaik2 dan reconcile balik..dlm reunion ni,stiap plajar ade dendam kesumat trsendiri dgn guru mreka n diorg sume brkumpul ntuk satu pnamatan dendam yg trakhir...

Dark Water http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Water_%282002_film%29
cite psl sorg bdak yg lemas dlm tangki air yg btol2 trletak di bwh bilik sorg ppuan dan anak ppuannye..bdak yg lemas itu bgkit mnjadi antu ntuk mnjadikan ppuan itu sbg...ibunya...ending die aku tapaham...hahaha...

One Missed Call http://en.wikipedia.org/wiki/One_Missed_Call_%282004_film%29
cite ni xseram pown...ala2 final destination je..but aku ske plot die n care prmainan dlm mnuju kmatian tu..tah,aku rase mcm kool je...klu xanta msg tu,kaw mati...anta,org tu mati...n bla3..

Wishing Stairs http://en.wikipedia.org/wiki/Wishing_Stairs
lagenda "wishing stairs" di sbuah skola all-girls trnyata btol..dipercayai,klu ssape daki 25 anak tgga tu pd wktu mlam,dgn mata trtutup dan mnyebut bilangan tangga itu dgn kuat,mreka akan smpai ke anak tgga yg ke 26..pd anak tgga ke 26,mreka boleh mnyeru smangat musang yg akn tunaikan prmintaan mreka..konflik trjdi apabila seorg kwn yg cmburu mmohon agar seorg ppuan ini mati...kmudian,dtg seorg lgi ppuan yg amat syg kat ppuan yg mati tu mmohon pd encik musang ntuk mngembalikan ppuan yg da mati tu...nmpak cam bez tp tade aa bez sgt...ok la..

The Ring http://en.wikipedia.org/wiki/Ring_%28film%29
cite psl awek syaiton yg brnama sadako ni..aku xigt aa cite ni sbb aku rase aku xtgk abes n aku pown xske cite ni..mybe sbb aku pnakot ataw aku mmg xske cite die..haha..mcm pelik je ttibe antu kua dr tv..pstu bile tgk video ade org call..aku xnmpak ape kne mngenenye kat ctu...bile dgr mmg la mcm klaka..but klu btol2..mmg aa tkot en..aku ltak cite ni sbb Morning Musume pnah kne prank psl cite ni...huhu..but video the ring tu(mksud aku video yg klu tgk tggal 7 ari lgi ntuk idop tu) mmg agak psycho n agak brainwashing gak aa)

Ju On http://www.imdb.com/title/tt0364385/
aku xtgk pown..but org kate seram gile..tu psl aku xtgk...hahaha..ade antu mrangkak2 kat tgga..gile ke aku nk tgk cite cmtu!!!!

A Tale Of Two Sisters http://www.imdb.com/title/tt0365376/
seram cite die..but suasana die agak len mcm sket la bile korg tgk..apetah lgi bile korg psang headset smbil dduk lbey kurang 1 meter dr laptop dan scene yg korg tgk adelah seorg ppuan yg mggeliat2 di dapur...suasana die dgn mak tiri die yg mcm psycho gile..cite psl adik bradik yg bru pulang dr spital sakit jiwa dok kat umah lame diorg ngan bpak n mak tiri diorg...kat ctu mcm2 mnde plik brlaku..bese aa..cite antu msti ade mnde pelik brlaku nye..cite ni akn wat korg rase seram sjuk krn amat seram sejuk..cite ni gak amat brmkna..haha

Death Bell
kdudukan dlm kelas mmg mnandakan korg power klu dpt kputusan baik...tp,bgaimana jika ade satu pmbunuhan yg brlaku di mane mgsanya brpandukan kpd kedudukan korg dlm klas tu..yg pling pndai akn mati dlu....sorg prempuan dpt mrasai saat kmatian apabile bliau dpt nombo 5 dlm klas...boley ditonton la cite ni..

Audition
anak kpd seorg duda kmatian isteri mgadekan satu ujibakat ntuk mncarik isteri bru ayhnye..ayhnye trtarik ngan sorg ppuan ni yg nmpak cntik pd luaran..pd suatu ari,duda itu mnelefon prempuan itu ntuk ajak date..prempuan itu yg brada di rumahnye brkate yg die akn pegi date tu..dlm mase die brcakap tlefon,trnampak seorg llaki yg ditutupi beg plastik sdg mraung2 di blakangnye..aku tatawu nape,cite ni antara cite yg pling digembar-gembur skali..ntah knape aku rase cite ni xlyak mndapat jolokan2 yg diberikan..aku xkesah klu cite seram tade antu,tp pastikan elemen2 seram tu sntiasa ada..mmg la ppuan tu nmpak misteri ttapi ppuan tu xwat ape2 pn kat llaki tu smpailah part 10...cite ni agk disturbing ttapi tade ape2 yg nk dihiraukan sgt..bg aku,xbez..sgt xbez..

Suicide Club
54 org plajar prempuan skolah tggi jpun tlah mlompat ke atas rail keretapi mnyebabkan kmatian sume 54 org plaja tu..rrupenye itu bru prmulaan..suicide mkin brtmbah di jpun..adekah kumpulan all-girls trbaru iaitu Desert ade kne mngene dgn ni sume?????cite ni ade plot yg hbat ttapi smpai skrg aku tatawu ape pleraian cite ni..trpksa mnantikan Noriko's Dinner Table ntuk ktahui sgale2nye..ade dasar yg kuat ttapi pancang2nye tidaklah kukuh sgt..hoho..dasat gile ayt..

Hansel and Gretel
seorg bdak llaki trsesat di dlm utan n brjumpe dgn sorg bdak ppuan..bdak ppuan ni bawa laki ni ke sbuah rumah..kini,bdak llaki tu trperangkap dlm umah tu dgn bdak ppuan tu n adik bradik ppuan tu yg xakan tua..akhirnye,llaki tu jmpe jln kua mlalui sbuah buku yg mnceritakan mngenai....diri die sndiri...yeah,cite ni sgt unik..sinematografi yg sgt artistik dan unsur2 kekeluargaan dibawa msuk dlm cara yg pling pelik skali dlm cite ni..wlaupown tade antu dlm cite ni,tp cite ni ttap sarat ngan elemen2 yg mmbuatkan pnonton trtny2..wlaupown ending agk mrepek,tp kseluruhannya satu cite yg mnarik..

CITE ANTU YG MNDAPAT SMBUTAN HANGAT TP AKU XTGK LGI...

Long Khong/Art Of Devil 2
cite psl black magic yg dipelajari seorg guru yg tlah dibuli oleh murid2nye..guru itu mggunakan black magic ntuk mmbalas dndam...tade kne mngene ngan cite to sir,with love..

Red Shoes
cite psl sorg ppuan yg bru mninggalkan suaminye trjumpe spasang kasut merah..dr ctu timbul mcm2 mnde yg plik2 apabila stiap org yg mmiliki kasut tu akn mati...

Cinderella
mnceritakan mngenai seorg anak yg mmpunyai ibu yg mrupekan seorg doktor pmbedahan plastik..sgale2nye went wrong apabila ibunye mg-operate muke kwn2 anaknye..

The Doll Master
5 org bese,seorg pmbuat patung yg brkerusi roda brsame pmbantunye,dan seorg gadis misteri brbaju merah brada dlm satu muzium patung yg sunyi..ape yg spatutnye mnjadi suatu trip yg fun brtuka mnjadi a race to survive...

Whispering Coridors (franchise)
ade aa dlm lbey kurang 3,4 sequel trmasuk Wishing Stairs..korg carik aa sndiri!!!cite psl group of teenange girls..ade unsur2 lesbian di dlmnye..but,bkn sbb tu korg tgk cite antu en???hehehe...

ksimpulannye..org2 thailand mmg power wat cite antu...kdua power aku ley kate maybe korean or japanese..kkuatan cite antu korea dan jepun bkn trletak spenuhnye kpd unsur kehantuannye ttapi mlalui plot thriller die yg amat2 bagus shingga mmbuatkan org xkesah sgt wlaupown tade antu.mmg sharusnye ssebuah crite itu dipandu plot yg baik...ju-on ngan the ring aku tgk sket je...n aku da lupe mcmmane cite die..but org kate takot gile..hollywood lak..mmg hampeh wat cite antu..kgkadang antu da rupe mcm alien..nk wat cite antu pown nk pkai cgi ke brader!!!!xseram la mcmni..klu aku nk tgk cite antu yg pkai cgi,aku tgk brainscan lgi bgus laa!!!..ape lgi cite antu yg bez tlg la kongsi2...

"org kate..klu nk tgk antu..1)cabot sume bulu mate..2)amik air mate anjing 3)tgk celah kelangkang korg..kelangkang ke kelengkang??ataw ke longkang?ke kengkang??maybe kongkang??kingkong????sayur kangkung???buduh!!!ape yg aku main ni tatawu"

4 comments:

AMIRULASYRAF said...

Cool gile =.= aku nak search sume ni..

wanda said...

wei,jom ar tgk smue cite antu ni korg..marathon ar jom!

Dark-atuk_kuat said...

aku da tgok da sume nih..x seram pun..

Farid Pmbunuh Sayuran said...

wan bajet nk tgk jek.. hahaha..