BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 14, 2009

Buku Teks Sejarah Spartans : Empayar Morning Musume

Morning Musume tlah brtapak di jpun smenjak taon 1998...akn ttapi..prtapakannye di klangan the spartans wujud smenjak ayunie mmperkenalkannye kpd azhar..

Timeline..

Era Girls Generation Mnyumbang Kpd Pngenalan Morning Musume
sbelum Morning Musume,aza tlah diperkenalkan dgn group all-girls dr korean yg brnama Girls Generation..dgn brbekalkan lgu Gee Gee Baby saje sudah ckop ntuk mnimbulkan prasaan obsesi trhadap mreka..kmudian,aza tlah diperknalkan dgn Morning Musume yg juge brbekalkan lgu yg agk bangang mmbuatkan aza skeras2nye mnolak pngaruh Morning Musume...

Vid Morning Musume English Lesson Part 2 Mngubah Pmikiran
ayunie tros mnerus mnyogok aza ntuk mnyukai Morning Musume yg mane di kala itu,aza sdang angau dgn GG..akhirnye,muncul satu vid yg mrubah sgala2nya..Morning Musume English Lesson Part 2 brmula dgn ckup lancar apabila aza tlah trtarik dgn Reina Tanaka yg mngarot2 dlm bhasa inggeris..aza yg mkin truja mngambil kputusan ntuk mnonton the whole 8 minutes apabila vid itu tlah mmberi good 1st impression...slepas Reina,Miki Fujimoto tlah mngambil alih sbg the next attraction...

Obsesi Berlebihan Menyumbang Kpd Pmbentukan Empayar Morning Musume
aza yg mkin angau tros mnerus mncari informasi mngenai all-girls group dr Jepun ini...apabila mmpelajari sgala2nya psl mreka...masa tlah tiba ntuk mmperluaskan empayar..


Cara Perluasan Kuasa

YM

aza tlah mngambil iktibar drpd strategi dakwah Rasulullah yg brdakwah scara kecil2an trlebeyh dhulu..lalu,aza mggunakan konsep hati-ke-hati ntuk mmpengaruhi org2 trdekat dhulu...mlalui ym,gerakan prluasan kuasa brmula..pngikut prtama adelah Farid yg tlah mg-ym aza dan stuju ntuk mnandatangani prjanjian Tukar2 Vid yg tlah mmperkenalkan Farid dgn Tanaka Reina...Pngikut kdua adelah Hazwan ttapi prkara tidak mnjadi sperti yg diharapkan apabila Wan ske akn MM,tp xtrtarik sgt dgn Eri Kamei..gerakan prluasan kuasa diteruskan mlalui mletakkan gmba Miki di gmba kat YM dan gmba MM di photosharing...
- gerakan YM tlah mnyumbang kpd prluasan kuasa scare kecil2an di kalangan kwn2 apabila rika ishikawa,tanaka reina,mari yaguchi,sayumi michishige,dan hitomi yoshizawa masing2 tlah di-cop oleyh bberape pihak...


YOUTUBE
youtube mrupakan faktor utama dlm pmbentukan empayar MM apabila youtube tlah mm-provide jutaan vid yg mnarik yg brkaitan dgn MM.Vid Morning Musume English Lesson Part 2 tlah mnjadi strategi pngenalan ntuk empayar ini mmperluaskan pngaruhnye apabila vid ini tlah mndapat reaksi yg baik drpd org rmai...vid2 yg mnampilkan miki brmain bola,sayumi michishige trjatuh,vid boom2 pow mari yaguchi,enggrish rika ishikawa,dan ayaka's surprise english lesson tlah mmbawa kpd knaikan empayar ini..

TAG PHOTO MORNING MUSUME
apabila tamat usaha scara kcil-kcilan,aza mngambil kputusan ntuk melangkah ke pringkat sterusnye dgn mletakkan gmba MM di ms dan mg-tag org2 yg ade...hasilnye amat mmberangsangkan...ttapi,hzwan msih tdak brpuas ati dgn Eri Kamei..mmg ayam mamat itu...


STATUS MYSPACE
ini juge adelah satu strategi prluasan kuasa krana wlau ape pown status aza,moodnye akn same...ttap akn brtulis mikitty...ini akn mnimbulkan tnda tny org rmai skaligus aza mggunakan pluang ntuk brcerita sgala2nye...

PRDEBATAN
slh satu strategi prluasan kuasa adelah dgn mngadakan debat scara tidak sngaja dgn pminat2 pihak laen...aza yg smemangnye trkenal dgn sifat "sntiasa rase diri die btol" n "ape yg aku rase btol,org laen kne rase btol gak" tlah mnggunakan ability itu ntuk mngajak org rmai ntuk mndekati Morning Musume..sbg cth,mngutuk product2 disney dan mnaikkan name Morning Musume..ini scara tidak lgsg akn mnimbulkan tnda tny org rmai trhdap siapakah Morning Musume yg sbenar..kbnykn prdebatan adelah brkaitan prbahasan antara MM dgn produk2 disney..antara debat2 parlimen pnting yg tlah mnyumbang kpd prluasan kuasa MM adelah :-

Aza (Miki Fujimoto) VS Syafiq Bazli (Miley Cyrus)
antara attack Aza - mmanggil Miley dgn nama Silly Miley sperti lgu bunkface

Aza (Miki Fujimoto) VS Faris (Selena Gomez)
antara attack Aza - mnunjukkan gmba Miki pling exclusive di kolam renang...hny org2 trplih je boley tgk..

Aza (Morning Musume) VS Ayunie (Super Junior)
antara attack Aza - tlah mg-tag ayunie di gmbar MM..ttapi,ayunie tlah counter attack dgn mg-tag aza di muke anggota Super Junior pling cap ayam...

Aza (Miki Fujimoto) VS Hanis Iryani (Lee Min Ho)
antara attack Aza - aku lupe ape attack aku..haha..

Aza (Sayumi Michishige) VS Muhaimin (Selena Gomez)
antara attack Aza - tlah mmbandingkan gmba selena ngan sayumi yg trnyata bgai lngit ngan bumi..antara debat trpnting krana muhaimin akhirnya akur MM lgi lawa..(sbenarnye die xmngaku..tp die gak xmnafikan)..die mg-cover diri dgn mngatakan "ciptaan ALLAH sume lawa"...



BLOG
blog juga adelah slah satu usaha bsar2an yg dilakukan aza apabila strategi prluasan kuasa mngambil tmpat di lagu2 blog dan jugak post2 di blog yg dtulis aza kbnyakannye brkisar mngenai MM..post 3 seconds brainwashing seolah2 tlah mg-hipnotis org rmai ntuk tros mndekati Morning Musume...lgu2 MM sperti Ai Araba It's All Right dan Aruiteru tlah mnduduki carta tratas crta bilboard the spartans ntuk bberape mggu...

GMBA MYSPACE
ini adelah tndakan yg digelar "kamikaze" atawpown gerakan brani mati aza dgn mg-upload gmba Miki Fujimoto dan diletakkan di ms..dlm slh satu interview,aza brkate,"dlm dunia ni..sy ade 3 je mnde yg saye wat yg sy pling mnyesal..n gerakan ini bkanlah slah satunye"..haha..

Cara Perluasan Kuasa Di Kalangan Rakan-Rakan

Farid
Farid tlah diperkenalkan dgn Morning Musume mlalui unit tntera sogokan brnama Reina Tanaka yg brhias cntik dgn rmbut tocang dua mlalui vid Morning Musume English Lesson Part 2..Strategi mmperluaskan empayar di kalangan Farid mmerlukan pngaruh org dlm iaitu abgnye,bkas pminat Morning Musume..Farid yg mrupakan antara tokoh trawal dlm prsekutuan ini smakin lama smakin brkurang prasaannye trhdap Morning Musume...Bliau dikhuatiri akan mmberontak dan akn mngambil alih pucuk pimpinan empayar ini dan akn mnukarkannye kpd empayar Assasssin's Creed.Diharap tokoh2 lain tidak trpengaruh...

Hazwan
Usaha ntuk Hazwan menerima residen Morning Musume dlm idop bliau dianggap mudah krn Hazwan sntiasa mmpercayai material2 yg diperkenalkan Aza..Namun bgitu,usaha ini trnyata pling sukar apabila Hazwan tlah mnolak residen Morning Musume yg brnama Eri Kamei mlah mngubah prlembagaan idop bliau ntuk mngatakan yg Eri Kamei tidaklah bgitu kawaii...Aza yg rase tlah ditolak tlah mnyusun strategi bru dgn mngambil pluang ntuk mggunakan vid Boom Boom Pow Mari Yaguchi ntuk mlumpuhkan kubu prtahanan hati wan..Akhirnya,Hazwan akur dan mnerima residen Mari Yaguchi...

Haziq K.
Usaha ntuk mnarik Haziq K trnyata agk trbalik dgn Hazwan..Aza tawu bkn snang ntuk mnarik Hzq K. mnyertai prsekutuan ini krn Hzq K dilihat sbg seorg llaki macho yg slalunye mlayan Aza dlm care yg tanak lyn sgt...Akan ttapi,apabila disogokkan dgn Morning Musume English Lesson 2,Hzq K masih nmpak stabil.Apabila ditny oleh Aza,"kaw ske rika en????" ttibe ade status kat ym die yg mnulis,"fine,aku ske rika... :)" (smiley itu mmg dibuat...sudah xmacho lgi bukan???) Rika Ishikawa mnjadi residen di hati bliau..akan ttapi,Hzq K juge diramalkan akn mmberontak kluar drpd prsekutuan ini....

Amy
Apabila Hzq K. tlah mnyertai empayar,sgala2nya makin mudah ntuk mmpengaruhi raja negara Amy ntuk mnyertai persekutuan ini krn Amy yg trknal dgn sifat baik budi pekerti dan comel,tntunya mudah ntuk mmpengaruhi pmikiran yg fresh ini..Dlm pringkat pmilihan residen,Aza mndapati yg sifat Amy seakan2 sama dgn slah seorg residen empayar ini yg brnama Asami Konno..pndai Matematik,comel,dan seakan2 blur mukanya(satu pujian) same dgn ciri2 Amy..malah,name mreka juge lbey kurang..Amy dan Asami yg dimana klu digabungkan akan mnjadi Asamy...Asami yg smemangnye trkenal dgn 100% comel,0% sexy smemangnye strategik ntuk dijadikan residen kpd Amy yg smemangnye cintakan ksucian..Dgn gmba yg Morning Musume yg di-tag Aza,Amy mnerima residen Asami dgn ati yg pling trbuka..Hubungan mreka msih lgi baik krana Amy mmg trknal dgn sifat stianya apabila usaha Aza ntuk mnempatkan seorg lgi residen tlah ditolak skeras2nya...

Hazry
Usaha mnarik Hazry dilakukan brdasarkan sifat Hazry sndiri...Sifatnye yg wat lawak tahapehape n ske mggelabah mngingatkan Aza kpd Hitomi Yoshizawa yg dianggap ahli paling klaka dlm Morning Musume..Taktik yg digunakan oleh Hitomi ntuk mnarik Hazry adelah dgn mmbiarkan Hazry mnonton Ayaka's Surprise English Lesson yg mnampilkan lawak2 Hitomi smasa blajar bhasa inggeris..Hazry mnandatangi prjanjian Hazry-Yoshizawa,Hitomi dilantik mnjadi residen...Hazry dianggap antara tokoh bsar krana Hazry tlah brtggungjwb mmperluas empayar Morning Musume dgn cube mnarik Mijal msuk skali..Wlau bgaimanapun,Aza mngambil kputusan ntuk tidak mmprluas empayar Morning Musume kpd Mijal krana Mijal tidak mnguntungkan slain cube ntuk mmpengaruhi pmikiran Miki Fujimoto dgn mg-tag muke Miki dgn muke die sndiri...Hzry dilantik sbgai ktua tntera empayar ini krn kbolehannye brmain counter strike..

Wasim
Sbenarnye,Aza tidak brminat sgt ntuk mmperluaskan empayarnya shingga ke Wasim krn Wasim lbey brminat dgn moto yg br-ekzos bsar..Akn ttapi,Aza juga tidak mawu krancakan revolusi prindustrian Disney yg tlah brjaya mmpengaruhi Akir mnakluki jiwa Wasim(haha..mcm dlm buku sjarah btol2)...Oleh itu,Aza mngambil kputusan ntuk mnempatkan residen Sayumi Michishige di ati Wasim dgn brbekalkan vid Sayumi falls...Sbelum itu,Aza mmbuat tipu helah dgn mnceritakan bgaimana keadaan mimpinya di mane die tlah mngucup Sayumi di pipi(ni bkn helah...ni btol...aku saje nk wat mcm sejarah)...tnpa disedari,Wasim tlah pown mg-google name Sayumi Michishige dan dgn pntas mnerima pngaruh Morning Musume mlalui Sayumi Michishige..

Akir Bapa Pemodenan Disney dan Dota
Dlm klangan Spartans,hny Akir yg masih blom dipngaruhi Morning Musume krn lbeyh trtarik dgn Disney yg lbeyh moden dan lbey American biarpun muke bliau iras2 cina....Akir tlah mggunakan ciri2 disney yg moden sperti taylor swift dan miley cyrus ntuk dijadikan pnduan dlm mggubal prlembagaan empayarnya sndiri..Akir juga tlah mnolak konsep atawpown slogan keamanan yg dibawa oleh Morning Musume dan tros mnyertai prgerakan komunis DOTA yg lbey mngetengahkan konsep peperangan..Shingga kini,Akir msih blom mnyertai prsekutuan ini dan ini amatlah dikhuatiri krn Akir mmpu mmantapkan prtahanan empayar ini dgn skill2 sperti rampage kill,holy shit beyond godlike yg dpelajarinye drpd DOTA....diharap Akir akn mngubah fikiran...

Unsur Barat Akmal Menolak Dasar Pandang Ke Timur Morning Musume
Morning Musume dianggap suatu imej yg baik krn mlambangkan btapa comelnye org2 timur dan akan mngubah tggapan khalayak trhadap org2 Asia..namun bgitu,Akmal lbey cnderung kpd ppuan2 barat sperti Elisha Cuthbert,Sienna Miller,n bla3...Wlau bgaimanapun,strategi ttap akn diatur ntuk mnempatkan seorg residen di hati akmal biarpun proses ini akn mngambil mase...

Lagu Aruiteru Mmbawa Farid Ke Jalan Yg Benar
Farid tlah mneruskan empayar AC2..aza tlah cube mngadakan prjanjian damai dgn Farid..dgn mggunakan taktik gerila main gitar,aza mmuji2 kbolehan farid yg boleyh brmain gitar dan brharap farid akn mngajar aza brmain lgu aruiteru...farid kmudiannya brtny ape itu lgu aruiteru..lalu aza suh farid bkak blog track 2 ntuk mndengarnye..lgu yg sgguh kool,lmbut,dan mmbuatkan ssape yg mndengarnye akn trsentuh..farid mula jtoh cinta dgn aruiteru..kmudian,aza mmbawa strateginye slangkah lbey tggi...residen2 MM sume mmbuat prsembahan scare live ntuk farid trmasuklah reina tanaka,cinta ati farid...apabila mlihatkan muka reina yg sgguh comel dlm vid clip aruiteru,farid mula sdar dan mgimbas kmbali knangannya dgn reina sperti knangan "people...people..." dan gelak palsu reina..akhirnya,farid mnandatangi prjanjian damai dan mngadakan hubungan diplomatik dgn empayar AC2..empayar MM brgabung dgn empayar AC2.....mmbuatkan empayar ini brtambah kuat apabila keamanan dan kejahatan mmpu brsatu..waahahha...


Hubungan Diplomatik dgn Empayar Crows Zero Memantapkan Pertahanan
Aza brpndapat bhw empayar MM ini biarpun mnyokong konsep keamanan dan prpaduan,akn ttapi smestinye akn ade anasir2 jhat yg cuba ntuk mnakluki empayar yg smakin mluas ini..Oleh yg dmikian,pmbesar Hzq K tlah mmperkenalkan empayar yg dibinanya scare snyap2 ntuk direkrut sbg "skuad terbang" dlm empayar ini..Empayar yg diberi nama Crows Zero mrupakan suatu prkumpulan bdak2 pling gengster di Suzuran High yg trkenal dgn sifat "xblajar" dan "sntiasa gaduh"...Hubungan diplomatik empayar MM dgn empayar Crows Zero adelah 100% business,0% personal krn bdak2 Suzuran anggap couple itu sumtin yg tidak kool dan Morning Musume dilarang brcinta(kcuali dgn tokoh2 empayar)...Dgn prgabungan empayar MM,AC2,dan Crows Zero di bwh satu bumbung,trbukti sudah empayar ini tiada tolok bndingnye...

Misi Empayar MM sterusnya - mnarik Hzq A...hahaa..mybe mnde ni xmgkin,tp kite kne aa cube..Ganbatte!!!! calon residen - Maki Goto,Ai Takahashi,Eri Kamei

updated 5/2/10 :- gile aa!!!empayar ni da mkin kuat!!!!boley dikatakan kuat sgt!!!!3 kelas tlah brjaya ditawani...residen empayar kite ade kat mane2 je!!!trime kasih kpd sume residen krn tlah bkerja kuat..trime kasih sgt2..n wlaupown aku sdey yg korg akn brpndah..tp dmi kbaikan empayar ni,prgilah kmbangkan di tnah2 laen agar empayar ni brkembang ke serata negara...mrilah brusaha kwn2 ku!!!!kita xprlu risaukan tntang prkembangan empayar ni ke negara2 laen krn itu adelah tugas pmbesar2 di cna..kite kne pstikan empayar ini mluas di srata negara ini...haiyya alal falah!!!!

8 comments:

wanda said...

dasat aa sejarah ni.. ceh aza,tokoh yg brtggungjwb meluaskan pngaruh MM.. syabas,jasa anda akan dikenang!

Dark-atuk_kuat said...

cam folio sejarah doh..tpi nih len skit..sehari je da leh siap sbb xyah penghargaan,isi kandung, umke depand ngan binding...hahaha

Dark-atuk_kuat said...

tetibe name aku kuar sini en?kah3

Frodo dripade LOTR said...

post ko mnarik..

haziq khalili said...

huhu.. rika dh menawan hati ku. :)

Frodo dripade LOTR said...

aku declare war antare askar2 ezio dgn MM!!!! Attackk!!!! btw, aku da ley wat air..

AMIRULASYRAF said...

Ayam toll! Sapo brani sebut nama ASAMI KONNO dlm blo ni.. Xpe.. klu kau puji2 die aku xkesa.. hahaha korg kne belai die cmne aku belai die k..? HAHAHAHA wakakaka

akir said...

HAHAHAHAH HAHAHAHA aku jd komunis dota HAHAHA