BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, February 27, 2010

epi bday mikitty...

dah2..korg jgn nk bising2 "kaw igt kaw ucap bday kat mikitty die nk bace mnde ni??" lntak aa die bace ke x!!!bday korg aku wish...bday mikitty aku xley wish lak en!!!!hoho..

dear mikitty...
epi bday gadisku!!!!
nnti kakakku bwk aku ke jpun kite brtemu ye..
kamu bawa aku pusing2 hokkaido..
wlaupun kaw da brsuami..ttapi lom ade lgi ppuan yg dpt wat aku sbegini..
tggalkan suamimu..die xboley beri kbahagian kpdmu..hohoh..
tp asl kaw bhagia...aku ikotkan saje..
kaw ade dgn aku smenjak "me..takhsi...on" smpai skrg..
kaw ade brsameku bile aku stress psl add math..
kaw ade brsameku bile aku stress psl biologi..
kaw ade brsameku bile aku stress psl fizik..
kaw akn sntiasa ade di ctu n brkate "ai araba..it's all right!!!"
kaw la sbb aku ske kat ppuan2 jpun..haha..
krn kaw la aku jtuh cinte dgn morning musume..
aku syg sgt same kamu!!!!hohoh..

i love miki fujimoto!!!!!hohohoh

epi bday my mikitty....
lalala...
ke mane saje kaw pergi..
oh aku syg kmu....
lalala...
kmu buat ape di cna??
nnti kite jumpe lgi..
oh aku syg kmu...
lalala..

kah3...tanjo bi omedato!!!

daisuki yo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"diharap gadisku mndapat hidayah.aku xboley dpt mikitty sbb mikitty da tua??umo nadal ngan shakira pown beza 9 taon peeps!!!"

one of the greatest moments of football : the handshake that never comes

professional???u talk about being professional!!???he f**ked my wife!!!should i smile at him and say "good game"??should his hand go inside my hand??or should his head go under my foot??

mgkin itulah yg dipikirkan wayne bridge smase chelsea vs manchester city...dlm prlawanan ni,football isn't juz a game..ade satu kate2 yg mngatekan "jgn cmpur adukkan
hal keje dgn hal pribadi"..if dat is dat easy...

bberape taon yg lalu...
hi..name aku wayne bridge..ni kwn baik aku,john terry namenye... ni aku ngan kwn2 aku yg laen..wlau sape pown kwn2 aku dlm england,tgk la sape yg kat sbelah aku..aku syg sgt ngan john...

ktorg mmg mcm isi dan kuku..ddua pown men defender en..klu sorg xmaen,sorg lgi pown xmaen...tp slalunye ktorg maen aa..boley plak england survive klu tade ktorg..huhu..

baru2 ini...

"England captain ’s career was thrown into further doubt last night after it was revealed he got his team-mate’s(Wayne Bridge) girlfriend pregnant."

("there are 2 things that cause a lot of problems to men...money and WOMEN" - slumdog millionaire)

video
satu umah brsorak bile mnde tu brlaku..aku gelar prkara tu one of the greatest moments dat ever happened in football...thniah wayne bridge..u r a real man!!!never shake hands with an asshole(aku sbenarnye ske sgt kat john terry..tp atas dasar manusia,aku pn rase terry da mlampau..hoho)dlm match tu wayne bridge maen mcm nk mmbuktikan sumtin je..wayne bridge jd lgi brsemangat dr bese..john terry plak mase corner kat tmpat city ttap naek ke atas wlaupown dgn ati yg agk khuatir..diharap wayne bridge n terry dpt fix things up and maen ssame ntuk england..aku ske ddua..aku ske sgt..aku yakin klu ddua ni ade akn mmberi impak bsar kat england..klu xboley slesai,aku harap ddua be professional..do it 4 the country at least..aku start mngenali name wayne bridge mase gol die pd menet 85 yg mmbawa cfc ke semi final klahkan arsenal..mase tu wayne bridge lah raje..n terry plak jgn ckaplah..defender hbat n boley score lak tu..

P/S : xptot fan cfc "boo" wayne bridge..bkn slah wayne bridge pown!!!!da aa bekas pmain cfc diorg boo..adekah bridge akn mmbalas dndam dgn mlakukan prkare yg same kat bini terry??haha

"handshake???maybe later"
(how good is it to be dat kid who was dat close to the tension??haha)

video selingan - Aaron Ramsey's foot that looks more like jelly...
video




"does it hurt,ramsey????" "err..yeah..."
ade 2 mnde yg dasat kat cni..1st,kterukan kaki aaron ramsey..2nd,kite boley tgk btape sume player trmasuk player stoke naek gile mcm brkabung..cesc fabregas pown bngang gile..showcross nanges..sume pmain tgk keadaan ramsey..ini adelah prmuafakatan dlm care yg pling pelik dan horror aku pnah tgk..another great moment in football..2 moments in 1 day..haha..


"nyummy!!!i love jelly!!!" "err..datz my foot"

Wednesday, February 17, 2010

Movie In Review : Percy Jackson & The Olympians : The Lightning Thief




arituh ktorg tlah pegi mnonton percy jackson & the olympians..brikutlah komen2nye..

komen2..

raffiq - "asal die tnjuk dewa2 tu mcm org biase!!!spatutnye dewa tu xpyh nmpak muke pstu ade awan2 kat blakang.." "nape dewa prlukan duit!!!!????die nk bli ape!!!!??"
hzq - "bnyk die ptong drpd dlm buku..die xikot btol2 drpd dlm buku..." (die sorg je yg da bace bukunye)
wanda - "asal kat bilik hades ade gitar?????" "asl olympus kat US???"
amy - (maklumat tidak lengkap)
amir - (maklumat tidak lengkap)

nmpak sperti mreka tidak brpuas ati dgn filem ini.....

n sperti biase..apabila slesai mnonton ssebuah filem..timbullah prasaan sperti "ntah2 aku ni separa dewa.." n sbgainye..boleh dikatakan ape2 je yg ktorg ckap pstu brkenaan ngan percy jackson...

"cube kaw blik tny bpk kaw..mane tawu bpk kaw dewa..."
"(brbisik2 sperti poseidon) jgn beli baju tu!!!!"
"org tawu la ayah!!!xyah aa ade di mane2!!!"
"kaw tgh carik kasut yg ade sayap tu en??"
"aku tmbak kaw dgn lightning bolt bru kaw tawu.."
"sape curik lightning bolt aku!!!"
"kite kat ground floor ke?" "aah..mane de lgi da ground floor laen" "ade..tmpat tu dipanggil underworld!!tmpat hades!!!"
"kaw tgk awan tu..gelap en??zeus mrah ke??"

dan sbgainya..

smase nk blik..tmbul plak tragedi nombo 3 yg agk tahyul ttapi agk klaka klu diingat2 blik..hzq yg khilangan rm30 tlah nmpak nombo 3 di mane2 saje..n yg laen2 jgak tlah tlg kasi pressure dgn mnjadikan mnde2 yg xptot jd nombo 3 spaye mnjadi nombo 3 gak..

"kite ade 6 org en??6-3 jwpn die 3 en!!!" "asal kaw nk tolak 3!!!???"
"aku ade 3 jari kaki...klu xmsuk ibu jari ngan jari kelingking aa.." "asl kaw xmsukkan!!!??"

n sbgainye...haha..

"bring me back my lightning bolt..or all of us are going to war"

Monday, February 15, 2010

Amirulasyraf is amirulasyraf ok!!

Ucapan aku sbelum aku blaa..

Hohoho.. korg.. actly aku berat nk tulis bnde ni.. tp.. aku rse mcm terpakse lak.. tkut xjumpe or.. jarang jumpe dh nti.. aku nk mintak maaf klu ade salah silap kt korg.. sama ada budak2 smk bdp or.. smk btho.. alam schl mngah aku mula kt smk bdp.. aku ske cikgu2 kt sne.. cool je.. korg lak, hardcore2.. tu aku ske.. em.. bdk2 btho lak.. even aku msuk thun lepas.. aku rse.. aku ley msuk ngn care korg.. best2.. HOHOHO!


Gang2 kelas aku.. 3kua, 4Alpha

Yo korg.. aku hrap.. sape yg dpt mrsm.. korg gi lah ngn gumbira k.. sape yg stay.. aku hrap korg dpt terima.. even kkdg ade yg dpt 8a (prempuan) xdpt.. alah.. aku rse.. korg blaja kt mne2 pun ok.. sbb korg rajin.. aku ni pemlas.. thts y kne msuk asrama.. lgpun, bnde ni sume brgntung pd rezeki.. dlu aku.. time amik result.. brduka sbb xdp ape yg aku nak.. mungking sbb Allah nk uji aku.. skrg.. spe yg xdpt.. aku nk korg think positive k.. mungkin rezeki korg tmpat len.. * korg leh amik second intake ape.. Hihihi =.= cool..



Yo budk hardcore kt smk btho2

Hahaha. Aku thu.. korg nk aku kua en.. hahaha. aku mmg nak kuar 17feb ni.. bersamaan dgn esk subuh.. aku harap.. korg jgn lah bg masalah kt schl k.. penin pale otak cikgu2 tu kang.. aku tegas skit je.. tu pun sbb aku pngwas.. aku minx maaf bbyk k. aku hrap korg dpt terima care aku.. hahaa.. * Klu aku xtahan kt mrsm serting. aku blik semula btho.. xpe en..? hahahhaha nak isap rokok.. luar schl ok!



Budak2 serting..

Em.. em.. name sy amirulasyraf.. bapak saya yazid.. hahaha. Hahaha. saje nk jd bdk nerd jap.. hahhaa aku harap. student mrsm serting xsombong k.. klu bley.. korg welcome lah aku k.. aku ni insan biasa.. lemah..



co=.=ol

Aku harap korg dpt doakan aku dpt bertahan kt sane k. wassalam~

HAZWAN...leaving too

Assalamualaikum kpd smue pngunjung blog ini trutamenye kpd rkn2 spartansku...

Prtame skali, aku nk mintak maaf la ke atas smue ksalahan dn ketidaksenanganku slame ini. Sprti yg bleh dilihat, aku ni seorg yg pendiam dn tdk bgitu aktif. Tp dlm diam2, ubi aku berisi wlaupon aku sndiri x brisi. haha,pape la.

Ok. Aku akan pergi ke mrsm kuantan, dn aku harap korg bleh tlg doa2kn kesejahteraan dn keselamatan aku di sane. aku pergi ni sbb aku pk mse hdapan aku jgak, aku mahu pmbelajaran yg lbih bgos dn aku jgak nk mndisiplinkn diri, pngalaman jgak. hm, tulah sje yg bleh aku katekan.

dn farid, I'm sorry. aku thu khilangan bapa bknlah ssuatu prkare yg mudah utk menerimanye. wlaucmne pon farid, ko kne truskn hdop dn lakukn tggungjawab ko spt blaja. aku hrap ko jgak bleh blaja dgn tenang. dn aza, tlg siapkn honey brsame farid, if u got some time.

Alrite, I think I've done. so, goodbye and see you all again next time. Create your own map everybody, and surf it!

salam ikhlas dr Hazwan Syafi -a Takaramono vol. 3 ;)

Sunday, February 14, 2010

Leaving..

WE LAUGH, WE SANG, WE RUN..
EVENTHOUGH TIME PASSED US BY,
WE KEEP THE HEART TO THE SUN,
UNTIL OUR LIFE BLEED AND CRY.


SOON THE TIME WILL BREAK US APART..
AND THE MEMORIES WILL BREAK THOSE TEARS,
THEN OUR LOVES WILL COME FROM HEART,
TO BE THE FRIEND WHO SHED THOSE TEARS.

dedicated to ALL my lovely friends! u guys are my takaramono!! daisuki!! (^_^)
insyaAllah.. WE WILL BE TOGETHER AGAIN.

(sorry for my bad english)

Wednesday, February 10, 2010

perjanjian spuluh tahun....

sume ahli2 spartans dgr cni....

INI ADELAH PLAN KITE NTUK 10 TAHUN AKAN DTG!!!!

mmandangkan bdak2 asrama kne bkak akaun bank n mmandangkan korg dok asrama jd aku andaikan korg tidak mmakai wang dgn jumlah yg bnyk sgt...so kite akn cube wat plan ni..

10 TAHUN LGI..

aku repeat..10 TAHUN LGI!!!

sume ahli2 spartans akn brkumpul wat sekelian kalinye ntuk kite nye reunion...di JEPUN!!!!so korg sume mule aa mnabung dr skrg..kite kumpul2 duit,seploh thun lgi (mybe ade yg da brgaji bsar..) kite sume akn mlancong ke jpun..msti nostalgia gile klu mnde ni jd..haha..kite try aa..klu xboley gi jpun,kite gi la pulau2 mane yg brdekatan..haha..

Tuesday, February 9, 2010

AKU TAU.. KORG JELES BACE POST NI EN..! HAHAHAHA


Aku xthu lah.. daku rse.. daku dh lme xbuat post.. saje nak ceriakn hari anda dgn post baru aku ni.. ari ni 9 feb.. aku nak cite hal smalam.. smlm 8feb.. aku xdtg schl.. aku ade medical check up.. HOHOHO! Aku kne bkk baju woo!! Best2.. Hahaha. Alahai.. aku bkk baju sbb nak x-ray.. yg check aku pun laki.. so.. no feelings la en.. lepas tu.. doc pompan lak check bdn aku.. die urut2 skit.. pastu ketuk2 skit.. aku rse.. cm geli la en.. tp.. nak wt cmne. dah terpakse.. aku terima dgn hati terbuka.. best la jgk.. aku lepak lame gile kt klinik tu.. HOHOHO! Syg aa sape yg xdpt jadi cm aku..! YAHOOOO!


Lepas medical check up.. aku beli brg.. brg utk gerak mrsm.. mcm2 aa aku beli..kecuali.. baju ngn seluar je.. AYAM AAA!!! Mrsm tu bkn nak bgthu.. bju ape yg nak kne bwk.. Kejap kate kunin.. kejap kate coklat skit2.. kejap kate putih.. kejap kate......... issh!! kejap kate kate... bengang je amy-san.. hahaha. Aku tabah la en.. Aku.. tidoo! esknye.. gi schll.. habis..!

=.= cool AMIRULASYRAF

Wassalam~

Friday, February 5, 2010

Morning Musume - Shouganai Yume Oibito

one of musume's favourite songs aku..hohoho..


video

Tuesday, February 2, 2010

epi bday amy-san...

aku xadiahkan bnde ntuk bday org..ape yg aku adiahkan adelah diri aku sndiri ntuk mnjadi sseorg yg org tu nk aku jd ntuk satu ari tu..oleh itu..arini..

ak akn jdi ape je yg amy mnx (kcuali mnjadi seekor khinzir,anjing,buaya tembaga,burung kakak tua,ckgu dayanthi,sayur bayam,arnab bulan,dan jugak org mnyak)

seorg llaki tidak spatutnye trlalu puitis trhdap seorg llaki yg laen...ttapi,mmandangkan amy mrupekan org yg pling hmpir ntuk jd gay partner aku..aku hrap korg xmuntah...

AMY!!!!EPI BDAY TYUNK!!!!TYUNK DIEW CGT2!!!!U JGN NUCKAL2 KEYHH BABY BOO!!!haha..

bro..epi bday..kaw trbaekk..kwn yg pling baik pnah aku ade..haha..mmg ssuai ntuk org2 sperti aku..jage diri kaw leklok apebile brade di serting,lubnan..jgn lupekan aku..epi bday to u...hrap bday ni akn mmbuatkan kaw lbey brsungguh2 ntuk mghadapi khidupan(aku da tade idea tp kne wat gak sbb nk lyan MM pasni)..slamat ari jdi ke 16..i'm gonna miss u bro!!!tade org mmpu mnjadi amy aku sperti mane aku mnjadi aza kaw!!!aku syg kaw!!!!ni kakak aku bace ni mawu kne ayam2 aku kat umah..aku jnji kite kua sbelum korg blah..blik2 umah slalu bwk aku gi jog..see u when i see u k bro!!!!!

again..epi bday man!!!!!!

tribute to amy - the only guy who can make me become this sentimental...

the truth about crows zero

pelajar paling kaya - tokio tatsukawa,(mewarisi harta pusaka ibu bapanya shingga boleh mmbiayai sndiri kos rwatan cancernya..sbb knapa doktor itu tidak mmangil ibu bapanya adelah krana mreka sudah mati dan tokio mwarisi hrtanya..),hideto bandou(anak emas dn mgkin anak tggal yg dijaga bgai mnatang mnyak yg pnuh oleh ayah n ibunya yg bkerja di syarikat oil n gas sehingga tidak kesah mmbeli harley davidson ntuk anak mreka yg msih blum ckup umur)

pelajar paling miskin - tamao serizawa(bkn sahaja tidak mmpunyai rumah,malah bliau prlu mminjam wang pula drpd tokio.mgkin anak yatim piatu.initiatif mmbuat dart sndiri boley diandaikan bhw serizawa tidak mmpunyai ckup wang ntuk mmbeli papan dart.ketidakpndaian bliau mmbawa moto juga boley dikaitkan dgn kemiskinan krn bliau trlalu miskin shingga tidak prnah mlihat motor.kseronokan mndapat 13 orphans mgandaikan bhw serizawa trlalu desperate ntuk mmakai wang krn jika mndapar 13 orphans brmkne die akn mmenangi wang prtaruhan.bliau juga trnyata miskin apabila mmakan mkanan di tepi jlan slepas mngalahkan izaki.kmiskinan juga mmbuatkan die mmberontak ntuk mnjadi gengster)

pelajar paling pandai - tamao serizawa(mskipun hidup brgelumang kemiskinan,serizawa xpnah mgabaikan plajaran.sebab knapa bliau mmasuki kelas A bknlah di atas khebatannya brgado,ia adalah disbbkan kpandaian bliau.bliau juga mahir dlm bidang reka cipta apabila brjaya mncipta dart drpd papan tanda.khidupan yg serba kekurangan mmbuatkan bliau lebey peka dgn keadaan persekitaran)

pelajar paling bodoh - genji takiya(meskipun org2 di suzuran tidak belajar,mreka masih mmpunyai kelas sndiri jika mreka ttibe rase nk blajar..brlainan dgn genji yg smpai skrg tidak diketahui bliau brasal drpd kelas mane.ini sume trjadi krana kebangangan dan kecuaian bliau sndiri krn mngikut undang2,pelajar bru mstilah didaftarkan di pejabat skolah trlebih dahulu dan bukannya melilau ke atas rooftop skolah dan menconteng2..wlaupown dianggap pling bodoh,genji adelah satu2nye plajar yg prnah dilihat mmegang buku.)

pelajar paling kuat nanges - shun izaki(dipercayai tujuan izaki mmakai spek mate itam adelah krana bliau xmahu org laen mlihat air matanye.bliau sbenarnye tidak suke mmukul org krn senang trsentuh dan akn mnangis mlihat kesedihan org laen..muke bliau yg sering monyok apabila tidak mmakai spek ini juge mngukuhkan fakta ini.bliau brjaya mg-cover air mata bliau dlm cz 1 apabila ujan yg trun digunakan sbg alasan untuk bliau mngalirkan air mata.dlm cz 2 pula,tugas ujan digantikan dgn peluh)

pelajar yg mnyukai kaum sendiri - narumi taiga (tindakan bliau mmeluk tatsuya tnpa mmakai bju mnimbulkan rasa sangsi..tmbahan pula pd masa itu hny mreka brdua yg tggal di dlm gym itu)