BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, March 18, 2010

Movie In Review : List of good films you maybe don't know...

cite2 ni sume aku da tgk..trime kasih utube!!!

Oldboy
Genre : action/psychological thriller
Country : Korea
seorg llaki diculik dan dikurung slame 15 taon di dlm sbuah bilik tnpa mngetahui apa2 sbb pn..15 tahun kmudiannye,die dilepaskan..juge tnpa ape2 alasan..n llaki ni yg brname oh-dae su ni hny mmpunyai 5 ari ntuk mngetahui sbb mngape die diculik dan dikurung...n trutamenye,sbb mngape die dilepaskan..(klu korg btol2 mndalami mybe cite ni akn jd bez)

Battle Royale
Genre : action/thriller
Country : Japan
zaman post-apocalyptic jpun,negara jpun smakin musnah..rmai ilang kerja,plajar2 boikot skola..mmbuatkan org dewasa mula ilang kpercayaan kpd anak2 muda..gentar akn anak2 muda ini mmpu mndtgkan msalah kpd negara,satu syllabus plajaran bru dibuat dan dinamakan BR-Act..plajar2 diletakkan di sbuah pulau dan disuruh bunuh ssame sndiri..Battle Royale mrupakan filem enak untuk golongan2 yg sukekan filem2 brgenre splatter ataw dlm bhasa kasarnye adalah "filem yg mmpunyai darah di mrata2 tmpat"...plotnya ringan2 sahaja ttapi jantung akan brdegup kencang stiap kali para pelajar itu mngambil kputusan ntuk terus hidup....dgn cara mmbunuh rakan2 mreka yg lain...scene di dapur apabila pelajar2 wanita hendak mreneh sup untuk shuya nanahara adalah antara scene pling digemari..harus diingatkan bhw di dlm filem ini,wanita adalah lebih ganas dr llaki..

The Host
Genre : thriller/monster film
Country : Korea
filem monster pling bez bknlah cloverfield mahupun godzilla..ttapi cite the host yg agak funny citenye tp jgak mnyayat ati n mmpunyai unsur2 kekeluargaan..brkisarkan mngenai seekor makhluk mutasi yg tlah mngganas di sungai han tlah mngambil anak ppuan sorg n dibawa ke satu pmbentung yg dijadikan sarangnye..bpak ppuan tu yg agk ayam,mkcik ppuan tu,pkcik ppuan tu,n atuk ppuan tu brusaha mncari jln ntuk mncari kmbali anak itu..keadaan disukarkan apabila satu dunia sdg mncari ayhnye yg tlah trkena darah makhluk itu n dikhuatiri akn mmbawa virus..

Infernal Affairs
Genre : action/spy film/drama
Country : Hong Kong
ntuk mngetahui lbey lanjut mngenai aktiviti skumpulan gengster Triad trbesar di Hong Kong,polis hong kong tlah mletakkan seorg informer di dlm kumpulan gengster trsebut slame lbey 3 taon(rase aku laa)..dlm mase yg same tnpa pngetahuan polis,ktua gengster tu gak tlah mletakkan seorg org dlm di dlm kumpulan polis..apabila mngetahui prkara ini,informer polis n org dlm Triad brusaha ntuk mndedahkan identiti musuh dlm slimut...sblum identiti mreka trbongkar dahulu..di-remake dlm Hollywood brtjuk The Departed..mnang Oscar for Best Picture..berani dikatakan di cni bhw Infernal Affairs adalah filem trbaik dlm genrenye...unsur2 suspen dan drama lengkap dan diadun dgn bgitu baik...bknlah suatu filem action yg mmbuta tuli.

American History X
Genre : action/drama(more to drama)
Country : America
derek vinyard mrupekan ktua dlm satu organisasi Nazi yg amat sygkan adiknye...pd suatu ari,bliau tlah mmbunuh sorg org itam n wat curb-stomp(ltak mulut atas divider jalan pstu pijak) kat sorg lg mmbuatkan bliau ditangkap..dlm mase die kat dlm pnjara,die dikhianati kaum2 nazi kat dlm tu n brkawan baik dgn seorg org itam mmbuatkan die mule sdar ngan erti idop..dlm mase yg same di umahnye,adiknye tlah trjebak habes dgn rkan2 Nazi yg pnah mnjdi org2 bwh abg die..

Young and Dangerous series
Genre : action/gangster film
Country : Hong Kong
long after Godfather and long before Crows Zero,there is Young and Dangerous..brkisarkan mngenai mafia2 Cina ataw Triad society yg trjebak dgn underworld Hong Kong..antara group yg pling hbat adelah Hung Hing Triad yg dianggotai oleh Chan Ho Nam(antara gengster pling kool dlm sjarah) dan jgak Chicken Chiu dan kwn2 mreka yg laen..mlalui series 1-5,kite dpt mlihat bgaimana Chan Ho Nam brubah drpd bdak bwahan dlm Hung Hing kpd org yg brtanggungjwb mmimpin Hung Hing..cerita Young and Dangerous mrupakan antara francais yg pling top di Hong Kong.wlau bgaimanapun,karya2 Young and Dangerous hnylah mnggunakan plot yg ringan krn apa yg ingin ditonjolkan smemangnya adalah aspek cara hidup gelap ahli2 Triad Hong Kong.Plotnya scara umum brkisarkan samada perebutan kuasa antara 2 puak,atawpun kisah hidup Chan Ho-Nam dalam mniti stiap hari dlm Hung Hing.namun,cerita ini msih ssuai ditonton krn ia mngungkap dgn detail mngenai khidupan seorang ahli Triad..

Kill Bill
Genre : action/splatter film(splatter film ni filem pncung2 mcm korg ske tu aaaa)
Country : America
akmal msti akn gelak bsar tgk aku tlis psl ni tp trailer die sket pn xmggambarkan prkare sbenar..Kill Bill brkisarkan mngenai pncerobohan majlis prkahwinan yg dilakukan oleh Deadly Viper Asassins yg diketuai Bill tlah mmbunuh suami n rmai lgi org yg dpt ke majlis prkahwinan Beatrix Kiddo..Beatrix Kiddo mrupakan slah seorg drpd Deadly Viper Assassins dan dianggap pling hbat apabila diberikan gelaran Black Mamba(ular tedung pling dasat kat dunia ni)..Stelah sedar dr koma..Beatrix Kiddo bangkit mnuntut dndamnye n die mngalami pngembaraan ntuk bunuh stiap anggota dlm Deadly Viper Assassins dan sterusnya...killing bill...

Waterworld
Genre : science-fiction/action/adventure
Country : America
pd zman akn dtg,global warming mnyebabkan ais2 kat ktub cair..dunia tggelam dan yg tggal hnylah lautan di mane2..ini mmbuatkan manusia2 di zman ini prcaye daratan itu hnylah mitos dan hny air yg ade kat dunie ni..hero kite adelah seorg manusia yg mmpunyai sdikit mutasi ikan yg dipnggil ape aku xigt...citer brmule apabila seorg bdak yg brname enola yg mmpunyai tatoo yg dipercayai mrupakan peta yg boley mmbawa ke daratan..

20th Century Boys
Genre : psychological thriller/action/sci-fi
Country : Japanese
cite ni aku xtgk lgi..akn ttapi,cite ni diadaptasi drpd manga 200 lbey episod yg aku da bace drpd awl smpai abes..ntuk komik,aku brani mngatekan bhw komik ni adelah komik pling kool aku pnah bace dlm idop aku n probably cite yg mmpunyai antara plot pling kool dlm sjarah..aku sgt ske kan cite ni!!!mmandangkan filem adaptasi dr manga,aku brpndapat bhw cite die msti same je en..cite die mcm ni..skumpulan bdak2 yg ske brimaginasi main2 kat port rhsia diorg..n satu ari,diorg brimaginasi trlalu jaoh..diorg brimaginasi mcmmane dunia ni akn musnah n diorg akn mnyelamatkan dunia..dlm imaginasi diorg,dunia ni akn musnah mlalui bberape fasa n fasa2 itu dicatat dlm satu buku yg digelar book of prophecy..diorg ramalkan dunia akn musnah pd taon 2000..pd taon 1997,sume mnde yg ditulis mnjadi knyataan..seorg llaki misteri brname "friend" muncul n mnganggap dirinya pmimpin umat manusia..prkare2 yg ditulis di dlm book of prophecy mnjadi knyataan mnyebabkan mreka mngetahui bhw...friend mrupekan slah seorg rkan mreka smase mreka kecik2..

Beautiful Boxer
Genre : action/sports/drama
Country : Thailand
mngisahkan mngenai nong toom parinya yg drpd dlu skekan prkare2 yg lbey mnonjolkan ciri2 kewanitaan biarpun bliau sbenarnye seorg llaki..wlaupun bgitu,bliau tlah dikurniakan spasang kaki yg sekeras besi dan spasang tgn yg sekeras knuckle yg digunekannye ntuk mnyara khidupan kluarganye yg ssah sbg seorg pninju muay thai..prasaan cintenye kpd kperempuanan trbawa2 shingga ke dlm gelanggang n mnyebabkan die mnjadi pninju fan-favourite krn gayanya yg unik ttapi hbat brtinju..apa yg dianggap oleh fans sbg hny gimik n trademark smate2 mnyebabkan nong toom di dlm dilemma krn bliau mmg siyes ntuk mnjadi seorg wanita..hohoh

Grease
Genre : musical/comedy/teen
Country : America
klu korg tgk grease,korg akn kate high school musical is a wannabe..mngisahkan mngenai 2 geng llaki n ppuan yg brname T-Birds(geng llaki) n Pink Lady(geng ppuan)..dlm satu prcutian musim panas,ktua T-Birds iaitu Danny Zuko tlah brcinte2 ngan Sandy..Danny Zuko dianggap llaki pling kool kat Ryder High School..apabila naek skola,trkejut bruk die apabila mngetahui Sandy da pndah skola n da join Pink Lady..ntuk mnjage reputasinye,Danny Zuko tlah mngayam2kan Sandy spaye die akn nmpak kool n tidak jiwang di hdpn kwn2nye yg laen mnyebabkan Sandy benci kat Danny...mnyedari yg Danny smemangnye ske kat Sandy,Danny brusaha ntuk mmenangi kmbali ati Sandy dgn brlatar-blakangkan lagu2 yg bez...

Phenomenon
Genre : science-fiction/drama
Country : America
mngisahkan mngenai sorg ni yg tlah trnampak satu cahaya yg dipercayai milik makhluk asing..slepas mndapat cahaya tu,die scare ttibe jd pndai gile.die boley brtutur dlm bhasa spanish dgn sefasih2nye,mnyenaraikan sume jenis2 mamalia kat dunia,culculate umo sseorg dgn mase yg singkat brdasarkan maklumat2 yg diberi dan die jugak boley mggerakkan objek tnpa mnyentuhnye atawpown ESP...akn ttapi,bakat ini dtg brsame ssuatu yg boleh mngancam nyawanya apabila bliau tahu yg bliau mmpunyai tumor dlm otaknye yg boleh mmbawa maut.

Mighty Ducks (trilogy)
Genre : sports/kids
Country : America
mngenai satu pasukan hoki ais yg dianggotai remaje2..citer ni mnceritakan mngenai bgaimane hubungan erat antara coach diorg n bdak2 ni mnyumbang kpada kejayaan diorg dlm prmainan hoki ais...dlm ducks 1,mreka masih lgi brmain2 di liga2 bwhn..dlm ducks 2,mreka da mwakili USA dan dlm ducks 3,mreka da msuk kolej..n bla3..korg wiki sudeyh...

Black Water
Genre : horror/thriller/animal film
Country : Australia
cite binatang yg aku brani kate cite binatang pling bez skali sbb boley brmain2 ngan prasaan pnonton..faktor durasi brape menet buaya tu kua xlgi pnting dlm cite ni..cube bygkan,korg kat tgh2 paya bakau,atas pokok bakau,bwh tu ade seekor buaya brsiar2 mngelilingi pokok tu..bot korg kat dpn tu je tp trbalik aa..buaya lak kgkdg je ade,klu brenang cpat2 nmpak mcm boley lpas..tp brape sure yg korg akn lpas!!???brape sure korg yg mase korg brenang nnti,buaya tu xkan serang!!!???brape sure!!!??cite ni kool sbb mggunakan satu setting utama spanjang filem n plakon die ade 3 org n satu binatang shaja...ntuk filem brbajet rndah,filem ni boley dikatekan tramat dasat...ALONG CAME MR. CROCODILE...SNAP!!!SNAP!!!SNAP!!!!

Best Of The Best
Genre : fighting/sports
Country : America
ahli2 taekwondo trhebat di america tlah dikumpulkan ntuk mnyertai prtanding taekwondo yg akn mmbuatkan mreka brdepan pasukan korea..antara ahli2 taekwondo america adelah tommy lee,alexander grady,travis brickley,sonny grasso..tommy lee brhadapan dgn msuh trhebatnye dae-han park yg tlah mnyebabkan kematian abgnye dlm prlawanan taekwondo juge..masing2 mmpunyai alasan sndiri dlm mnyertai prtandingan ini dan tommy smestinye mmpunyai satu tjuan,satu harapan,satu destinasi iaitu ntuk mnuntut bela di atas kmatian abgnye..konflik2 yg dihadapi di dlm pasukan amerika mmbuatkan pasukan itu pincang dan xbrsatu shingga khadiran coach frank couzo..mreka trsedar akn kpentingan brsatu padu apabila ayt "A TEAM IS NOT A TEAM UNTIL YOU GIVE A DAMN ABOUT EACH OTHER!!!"

Tae Guk Gi : Brotherhood of War
Genre : war/drama
Country : Korea
aku anggap rmai yg tatawu cite ni wlaupun in reality,kat korea cite ni adelah antara cite pling dasat prnah ade dlm sjarah filem2 asia n filem ni adelah antara filem yg mndapat kutipan trbnyk dlm sjarah industri filem korea..n mmg filem ni deserve..dlm bnyk2 filem yg trsenarai kat cni,aku brani kate tae guk gi adelah cite pling bez dkat cni..mngenai spasang adik bradik jin-seok n jin-tae yg scare tidak rela tlah dipilih ntuk mnyertai peperangan antara south korea dan north korea..jin-tae dan jin-seok sgt rpat..smase dkat army,jin-tae mnjage sgale2 psl jin-seok dgn hrapan jin-seok akn hidup n akn blik umah..die gak tlah mmbuat satu prjnjian dgn komando nye bhw klu die braksi cmerlang dlm pperangan,adik die akn dihantar blik ke umah..disbbkan itu,die mule jd manusia brhati kering yg akn mmbunuh mane2 saje komunis di dpn matenye hingga mndapatkannye medal of honor..adiknye pula mule rase benci akn sikap abgnye biarpun ape yg abgnye buat hnylah smate2 ntuk mmbolehkan die pulang ke rumah..5 star forever!!!!

Lucky Number Slevin
Country : America
Genre : action/thriller
cite yg sgt bez...basic cite ni mggunakan satu falsafah Kansas City Shuffle..Kansas City Shuffle mngatekan "when everybody turns right...you,turn left..." cite ni mngajar kite ntuk not to overlook things..cite ni mngisahkan seorg yg brname slevin kelevra yg kononnya tersekat di tgh2 perbalahan antara seorg mafia israel ngan sorg gengster brkulit itam yg dulunye brkawan baik..slevin kelevra disalah anggap sbg nick fisher yg brhutang dgn ddua gengster ni..sbg cara ntuk mmbyr hutang,stiap gengster mngarahkan slevin ntuk mmbuat dajjal trhadap gengster yg laen...ape yg dilihat sbg slevin kelevra mrupakan mangsa keadaan trnyata bkn bgitu krn slevin kelevra lbey bijak...sbb itu when everybody turns right....you turn left...

Kisaragi
Country : Japan
Genre : black comedy/suspense
cite ni pun bez..wlaupun dgn camera work and setting yg mnampakkan filem ni umpama satu karya murah lgi brbajet rndah,tp filem ni mmbuktikan bhw plot itu sndiri mrupekan elemen utama dlm ssebuah filem..mngisahkan mngenai 5 ahli fan club miki kisaragi yg tlah mmbunuh diri stahun yg lalu brkumpul dlm satu majlis mmperingati kmatiannya..masing2 mggunakan nama pena sperti Guru,Yasuo,Snake,OdaYuuji,dan StrawberryGirl(llaki).dlm masa mreka minum2 ntuk mmperingatin mndiang miki kisaragi,OdaYuuji scara tiba2 mmbuat satu konklusi bhw miki kisaragi bknlah mmbnuh diri,ttapi dbunuh!!!ini mnybabkn brbgai2 jenis teori dan persepsi dikeluarkan dr stiap 5 org trsbut yg rupa2nya lbih drpd skadar peminat miki kisaragi..stiap drpd mreka mmpunyai sjarah sndiri dgn miki kisaragi..smakin bnyk teori yg dikeluarkan,smakin mnjadi2 kes trsebut dan smakin hampir mreka kpd kbenaran..suspense and beautiful!!

The Usual Suspects
Country : America
Genre : crime/psychological thriller
verbal kint yg tempang telah dibawa ke balai polis ntuk disoal siasat polis yg brnama Dave Kujan mngenai punca2 yg mmbawa kepada termeletupnya sebuah kapal besar yg tlah mragut nyawa ratusan org di dlm kapal bsar trsebut..maka brceritalah verbal kint dlm nada yg lemah yg mnunjukkan btapa longlainya bliau..brceritalah bliau dgn jujur mngenai sgala yg tlah trjadi...maka trpecayalah Kujan dgn ceritanya...akan tetapi,hny krn ssuatu cerita itu diceritakan dlm nada yg jujur,dan dipercayai oleh seorg anggota polis yg brkaliber...tidaklah mmbuktikan kesahihan cerita trsebut..

Election
Country : Hong Kong
Genre : action/thriller/crime
cerita ini diarahkan oleh seorang pengarah hong kong yg scara tibe2 mletakkan diri bliau sbgai di antara para pngarah yg pling aku kagumi karya2nya...seorang pengarah yg sering mmbuat filem brkenaan jenayah,ttapi jenayah itu xprnah disampaikan dlm cara ringan malah sntiasa dibanjiri dgn elemen2 suspen dan drama..filem ini mngisahkan mngenai perebutan ntuk mmiliki Dragon Head Baton oleh Lok dan Big D..sudah menjadi adat resam atawpun tradisi dalam kongsi gelap Triad Wo Shing Wo ntuk menabalkan ssiapa yg mmiliki Dragon Head Baton sbagai penaung baru dlm kumpulan besar itu.Maka berkempenlah Lok,dan berkempenlah Big D.Kedua2 mmpunyai attitude yg brbeza.Big D dilihat sbg seorg tirani yg panas baran dan kasar manakala senyuman yg sntiasa terukir di bibir Lok mnampakkan beliau sbg seorang yg tenang.Dsbbkan kewibawaan itu,Lok diangkat menjadi Dragon Head dan ini mnimbulkan kmarahan Big D shingga Big D mengancam untuk mmulakan kumpulan kongsi gelap baru.Selepas prbincangan 1 dgn 1 dgn Lok,brulah Big D stuju ntuk bersatu....sehinggalah....

Exiled
Country : Hong Kong
Genre : action/drama/crime
ssudah selesai mengamati karya Johnnie To iaitu Election,terasa seperti inginkan lebih drpd bliau..jd karya Exiled tlah dipilih ntuk mnjadi penyambung keghairahan trhadap filem2 arahan To biarpun Exiled dikeluarkan trlebih dahulu sbelum Election.Ternyata tidak mnghampakan,Exiled mmpunyai plot yg bgitu unik.Di dalam filem ini juga,pnonton dpt mnyaksikan aksi tembak mnembak juga dipersembahkan dlm cara yg bgitu unik.cerita ini mnitikberatkan persahabatan...juga dalam cara yg unik..cerita brmula apabila 2 org hitmen tlah dihantar untuk mmbunuh Wo yg dlunya pnah mmbuat cubaan bunuh trhadap kepala kongsi gelap Fay..kmudian,dtg pula2 lg hitmen iaitu Tai dan Fat.......yg akn mlakukan apa sahaja untuk mmastikan Wo hidup.maka brlakulah tembak mnembak di dalam rumah kosong Wo (krn Wo bru brpindah)...stelah semua kehabisan peluru.....mreka brdamai..maka trhurailah sejarah silam mreka yg mletakkan diri mreka berlima sbg sahabat karib...maka brsatulah mreka demi untuk mlepaskan diri drpd genggaman Fay.

Shinjuku Incident
Country : Hong Kong
Genre : action/drama/crime
filem lakonan jackie chan yg sntiasa dianggap paling tidak jackie chan sekali..buat pertama kalinya filem jackie chan tidak mmpunyai niat untuk mnonjolkan babak2 aksi yg dasat..akan ttapi,wlaupun dlm filem ini jackie chan telah lari sehabes2 jaoh drpd genre tipikal bliau,filem ini sgtlah tidak mghampakan!unsur drama yg dismpaikan dlm filem ini ckop kuat..kdgkala boleh dianggap sbg sebuah filem dark..ini juga salah satu cerita yg brjaya membawa genre action lari drpd tanggapan org rmai bhw filem2 aksi hnylah filem ringan dan plain yg hny mnitikberatkan letupan dan das2 tembakan..jackie chan mmbawakan wtak Steelhead,seorg warganegara Cina yg mmasuki jepun secara haram krn ingin mncari teman wanitanya...apa yg Steelhead xtawu adelah tman wanitanya kini mnjadi isteri Eguchi,seorg ketua Yakuza.krn tidak mawu hidup dlm kesesalan,Steelhead mngambil kputusan untuk mghabiskan apa yg dimulakannya dgn mncari jalan untuk menjadi warganegara tetap di jepun dan ingin mmbela nasib2 immigran Cina di cna.Maka bkerjasamalah Steelhead dan Eguchi.Hati Steelhead yg kering telah mndapatkan bliau kawasan milik Gao maka trpeliharalah nasib2 immigran Cina.Dgn kredibiliti dan leadership Steelhead,org2 Cina semakin dipandang tinggi sehingga mmpunyai kumpulan sndiri yg kini makin digeruni.Namun,dgn nama dan kuasa yg mreka ada,kwn2 Steelhead mulai korup..dlm masa yg sama,Yakuza2 sbenar sudah tidak tahan mlihat tingkahlaku org Cina yg mulai lupa bhw mreka hny mnumpang,maka mreka brsepakat ntuk mgunakan kod arahan samurai,Bushido..

Meet Joe Black
Country : America
Genre : drama
cerita yg pnjg,pace agak slow..mgkin bkn filem untuk ssetengah org,ttapi citer ni adelah satu citer yg bez ditonton..ditambah pula dgn brad pitt yg masih brambut kuning belah tgh dan brmuka sperti seorang budak drjah satu..plot die klu diikutkan agk tahyul dan khurafat..ttapi ini yg sering disalah tafsirkan sume org yg tonton filem..tontonlah ssebuah filem dgn suatu kesedaran yg korg sdg mnonton filem..jd suke hati lah klu tibe2 awan brubah jd wrna hijau atawpun MALAIKAT MAUT TURUN KE BUMI DLM BNTUK SEORANG MANUSIA...brkisarkan mngenai ahli prniagaan kaya Bill Parrish yg sudah dpt mrasai ajalnya akn tiba..namun,yg dia xtawu adelah ajalnya bukan dtg dlm bntuk satu kemalangan kereta,atawpun penyakit,atawpun wabak2 atawpun apa2 shj yg boleh mmbawa kmatian..ajalnya dtg dlm bntuk sebuah figura manusia iaitu brad pitt..malaikat maut dtg sndiri ke bumi untuk mmbawa Bill Parrish 'pulang'..tp sbelum itu,malaikat maut brhasrat untuk brsiar2 di atas bumi mlihat tingkah laku manusia...dgn alias JOE BLACK,sang malaikat maut mnjalani khidupan seorang insani dan jatuh cinta kpd anak Bill shingga pd suatu masa,dia juga ingin mmbawa anaknya 'pulang'

The Shawshank Redemption
Country : America
Genre : drama
brkisarkan mngenai Andy Dufresne yg disabitkan ksalahan mmbunuh isterinya lalu dihantar ke penjara SHAWSHANK yg dianggap tiada siapa dpt mlarikan diri dr ctu..andy dufresne dan rkan2nye mnjalani khidupan yg ssah dgn pngawal2 yg gedebe dan juga warden yg mnggunakan dufresne dlm satu penyelewengan....namun,dufresne xpnah putus asa..dia tawu dia xslh dan dia akn lakukan apa shaja untuk keluar drpd SHAWSHANK..tidak kira dgn apa cara,xkira proses itu mngambil masa sberapa lama pun...dan xkira sberapa kecil lubang yg dijumpai,selagi dia rasa lubang itu akn mnghubungkan dia dgn dunia luar,dia akn lakukan apa sahaja untuk muat masuk ke dlm lubang itu....FEAR CAN HOLD YOU PRISONER,BUT HOPE SHALL SET YOU FREE

The Experiment
Country : America
Genre : psychological thriller
another cool stuff...msg cite ini sgt clear dan sgt tepat dan sgt padu...simple shj ape yg hndak disampaikan....manusia xboleh hidup dlm keadaan dikawal...manusia akan memberontak!!citer ni brdsarkan satu psychological experiment yg sbenar..slh satu sbb cite ni bez gak adelah sbb filem ni didukung oleh Forest Whitaker dan Aiden Brody yg mmg powerful lah lakonan die...citer ni mnunjukkan mcmmane seseorang manusia itu boleh berubah apabila diberikan kuasa dan bgaimana seseorang manusia itu boleh berubah apabila mnjadi mangsa sang empunya kuasa..Aiden Brody dan bberape org llaki tlah mnyertai satu experiment,mreka akan merasai sndiri bgaimana khidupan di pnjara dgn keadaan terkurung dan tidak bebas.dalam masa yg sama,mreka2 itu dibahagikan kpd 2 golongan,golongan banduan dan golongan guard...sebelum eksperimen brmula,semua nmpak aman je...brsalam2 dan sbagainya..wlau bgaimanapun,sgala2nya brmula apabila guard2 mula slah guna kuasa.Forest Whitaker yg sbelum ini brkawan dgn Aiden Brody tlah mlakukan pnindasan trhadapnya krn mndakwa Aiden Brody punca banduan2 mmberontak.Cam Gigandet plak meliwat slah seorang bnduan..klimaks trjadi apabila semua banduan dah xthn dgn guard......dan mula merampas kuasa..

2 comments:

Anonymous said...

I'm extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it's
raгe to see a great blοg like
this оne today.

my site ... haarausfall durch

Anonymous said...

In addition Kelly Bags Replica Hermesupgynu , all of us in this article offer you will look-alike Authentic Hermes Bags www.likebirkin.com , belts, running watches for example. In a word, we'll meet the needs of our customers. hermes bags Birkin Handbags , belts a way lady really should have at a minimum any in shape 2013 Hermes Handbags Replica Hermes ceboqk . Nonetheless a fashion not to mention shrewd person ought to enjoy a finances, quite a few www.birkinbagsonsale.com 2013 Hermes Handbagsnxlbem , including a look at. The wallet will show that one could take care of ones own wealth in any wonderful way.